Només cinc llits ocupats per pacients Covid a l’hospital de Calella

La corba de pacients positius per coronavirus ingressats al Sant Jaume de Calella continua amb la tendència descendent. Ara només hi ha 5 pacients atesos per la malaltia al centre hospitalari calellenc. En són 4 menys que en el darrer recompte de dijous passat. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva informa que en els últims set dies s’han registrat 8 ingressos i s’han donat 12 altes hospitalàries, dues de les quals són persones que han negativitzat, però que continuen ingressades al centre. Aquesta setmana no s’ha reportat cap defunció.

A l’Hospital de Blans, també gestionat per la Corporació, hi ha només tres persones ingressades per positiu per Covid. Comptant tots els centres de l’organisme sanitari del Maresme i la Selva, actualment hi ha set professionals positius i en aïllament per la Covid.

Justament avui l’OMS ha fet públic que els morts per Covid arreu del món d’aquest 2022 ja superen el milió. La xifra real, però, podria ser molt més elevada. Tot i que l’any 2021 es van registrar més de 3,5 milions de morts per coronavirus arreu del món, en l’actualitat molts països no fan seguiment ni notifiquen els casos i les morts amb la mateixa precisió que a l’inici de la pandèmia.

Amb l’anunci, el secretari general de l’OMS ha insistit en la necessitat de vacunar per aconseguir tenir un 70% de la població global immunitzada i ha lamentat que continuï morint gent en un moment en què hi ha totes les eines per evitar-ho.

Segons el darrer informe epidemiològic de l’OMS sobre l’evolució de la Covid, els nous casos han disminuït un 9% l’última setmana, tot i que una de les causes d’aquesta tendència és la dràstica reducció de les proves de detecció que ja no es fan tant i que no permeten diagnosticar tot els positius.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *