Preparant els pessebres de Nadal

L’Associació de Pessebristes de Calella ha encomanat a Jordi Comas, que es coneix a les xarxes com a Click Culé, l’elaboració del diorama que es podrà visitar a l’Ajuntament Vell a partir del dissabte 17 de desembre i durant les festes de Nadal. Estarà fet amb més d’un centenar de figures de Playmobil, entre les quals no hi faltaran la Mare de Déu i Sant Josep, el nen Jesús o els tres Reis de l’Orient a punt de fer-li l’ofrena. Porta un mes treballant-hi i encara li falta enllestir alguns detalls.

El muntatge del pessebre amb Playmobils l’està fent a casa els seus pares, on disposa de l’espai necessari per presentar el que es veurà d’aquí a poc menys d’un mes a l’Ajuntament, un dels quatre escenaris guarnits durant les festes de Nadal. Jordi Comas va estrenar-se l’any passat amb un diorama al Centre Parroquial del carrer Jovara, però ara l’encàrrec de l’Associació de Pessebristes de Calella és més important.

Aquest any serà el doble de gran: farà 1,80 x 1,60 metres. Posaré moltes figures, n’hi haurà més de cent, un castell, una nòria… A banda d’haver-hi l’escena del naixement, el diorama tindrà un fira de Nadal i una fira d’atraccions. Crec que agradarà a grans i petits.

El pessebre del Click Culé, que és com se’l coneix a xarxes, tindrà més d’un centenar de figures de Playmobil. A més de trobar les peces que encaixin en un escenari d’hivern, diu que li porta molta feina preparar el paisatge. S’hi pot dedicar només unes hores al dia, el temps que pot entre la feina i la família, i segurament acabarà apurant fins l’últim moment.

Porto un mes treballant-hi, buscant les figures que siguin apropiades per l’època perquè no hi puc posar clicks d’estiu, i fent els terres nevats, que és el que m’ha portat més feina (…) Encara em queden coses, com posar-hi la llum o intentar que funcioni la nòria que hi ha al pessebre.

L’afició als Playmobils li ve de petit i ha anat variant amb el temps. Comas recorda com ara fa quatre anys, i gràcies a la seva dona, va tornar a revifar amb més força. Va ser llavors quan va obrir el compte d’Instagram Click Culé, on periòdicament hi penja fotografies de figures que guarden relació amb costums i tradicions catalanes.

Crec que el primer Playmobil que vaig tenir era la granja, que hi jugava moltíssim. A partir d’aquí, vaig anar comprant més figures i ara en tinc una gran col·lecció. Van haver-hi uns anys que ho vaig deixar força aparcat però pel Sant Jordi del 2018, vaig tornar-hi perquè la meva dona em va regalar un cavaller. Va ser un revulsiu a partir del qual vaig obrir el compte de Click Culé, on hi penjo fotografies.

Al perfil de Click Culé hi podeu veure un petit vídeo avançament del pessebre que està preparant pel Nadal de Calella. A Instagram té gairebé 3.500 seguidors.

A banda de l’Ajuntament, també hi haurà pessebres al Museu Arxiu Municipal, al Centre Parroquial i al portal gran de l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau. L’exposició de pessebres i diorames de la Cooperativa l’Amistat es muntarà a la sala del carrer Amadeu. Tots s’inauguraran el dissabte 17 de desembre a les 18h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *