Calella esquiva les restriccions de l’alerta per sequera

Gestaigua ha muntat una exposició sobre el consum d’aigua responsable a la Plaça de l’Església

Les reserves d’aigua als embassaments de Catalunya estan a només un terç de la seva capacitat. Un escenari d’estrés hídric preocupant i que ha portat a l’ACA a declarar l’alerta per sequera a 26 comarques catalanes, el Maresme entre elles. Això implica que des d’avui mateix hi hagin restriccions d’ús que no afectaran al subministrament domèstic: l’aigua de boca està assegurada, tal com recalcava ahir la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà. Doncs bé, entre la lletra petita de la mesura hi consta que les limitacions afectaran només a les poblacions on el consum mitjà per habitant i dia sigui igual o superior als 250 litres cúbics, que és el màxim permès. Segons dades recents de l’ACA, a Calella se situa en els 121,09 litres.

Així mateix ho ha confirmat el tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, en declaracions al programa La Ciutat, on també ha posat de relleu l’atenció que es presta des dels serveis municipals per no malbaratar l’aigua.

No ens afecta. Tenim una xarxa amb un rendiment molt bo, per sobre del 80%, i això ens permet no haver de prendre cap mesura restrictiva perquè el consum mitjà per persona i dia està per sota dels 250 litres (…) Des de l’Ajuntament ja som molt curosos perquè només s’utilitzi l’aigua necessària en tots els sistemes, com el reg de parcs i jardins.

Tot i que Calella queda exclosa del llistat de 150 municipis afectats per la declaració de sequera i les restriccions d’ús que se’n deriven, el tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat ha cridat a fer-ne un consum responsable degut al context d’escassetat que s’agreuja per les condicions climàtiques.

Independentment de la situació d’escassetat en la que ens trobem ara, hem de ser conscients que és un recurs finit i cridar a fer un ús racional. Prendre mesures simples com tancar l’aixeta quan et raspatlles les dents o fer rentadores quan estan plenes.

Al fil de la declaració de sequera que afecta a tota la conca dels rius Ter-Llobregat, de la qual s’abasteix Calella, el consistori té previst convocar els membres de la comissió local del Pla de Sequera per informar-los de la situació. Aquesta està presidida per l’alcalde i en formen part el tinent d’Alcaldia de Serveis de Ciutat, els representants dels partits polítics locals, els caps de la Policia Local i de la Brigada Municipal, a més dels consellers i el gerent de Gestaigua.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *