A primària, els alumnes poden gastar fins a 200 € en llibres escolars, i uns 40 euros en el material

Si decidim comprar nou material en començar el curs escolar, podem gastar-nos més de 200 €. Els/les alumnes poden gastar de 0 a 200 € en llibres i en el material de 15 a 40 €. Tot i que hi ha despeses que ja no es generen com són els Atles o els diccionaris. El material més buscat és el que té colors pastel o lluentons.

La tornada a l’escola és un repte any rere any per a moltes famílies, que han de fer front a una llarga llista de despeses vinculades a l’inici del curs escolar, en la qual no falten llibres, sabates, motxilles i roba d’esport, entre d’altres. En el cas dels llibres, el ventall de despeses és molt ampli, diu Lluís Vila de la Llopa.

Pots anar d’escoles de primària que pràcticament no compren res en començar el curs a escoles que la família s’ha de gastar 100, 150 i 200 €. Parlem de 0 a 10 € euros gastats en un o dos quaderns a 100 – 200 € en llibres. El ventall és molt ampli.

Tot i que a aquesta despesa, actualment, podem treure la compra d’Atles i diccionaris, Vila ens explica que cada vegada es venen menys “tot allò que el llibre electrònic pot fer valer les seves actituds, com són els diccionaris, atles, llibres de coneixement i consulta que es poden actualitzar”.

Un altre imprescindible en la llista de la tornada a l’escola és el material escolar. El preu d’aquest material varia segons les nostres preferències, ens explica Alfred Lieury de Papereria Roger.

Entre 15 i 20 € és el que pot costar omplir un estoig amb tot el material per començar el curs. Això inclou els colors i retoladors. Si afegim la motxilla, estem parlant d’uns 28 i 40 € més aproximadament. Tot depèn del model.

En èpoques en què la despesa escolar és més elevada podem trobar ofertes que ens poden ajudar a fer un gasto menor. I en el cas de les botigues de proximitat a més d’aquestes ofertes, podem participar en sortejos que ens deixarien el preu de la compra a 0 €. Enguany, les modes van relacionades amb els colors pastel o els lluentons, tant en motxilles, estoigs i retoladors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *