L’Alguer protagonista de la 39a Fira de Calella i l’Alt Maresme

La regió sarda de l’Alguer, serà la protagonista de la 39a Fira de Calella i l’Alt Maresme els dies 20,21,22 i 23 de setembre. En l’edició d’enguany es vol agermanar Calella amb l’Alguer gràcies a tot el que uneix els dos territoris; la parla catalana, la tradició i la cultura.

La sala de plens de l’Ajuntament de Calella va acollir ahir la presentació de la 39a  edició de la Fira de Calella, i que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el delegat del govern de la Generalitat a l’Alguer, Gustau Navarro, i el cap de projectes de plataforma per la llengua i gestor cultural, Marçal Girbau. Enguany la fira serà un monogràfic de l’Alguer i comptarà amb 134 expositors, dels quals 27 estaran dedicats al monogràfic, 30 a entitats de la ciutat i 13 seran artesans tradicionals.

Amb el pretext del que uneix aquestes dues zones geogràfiques del mediterrani, es pretén apropar aquesta regió Sarda a Calella amb un recull de la gastronomia i la cultura algueresa. En aquest sentit l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va voler recordar que la Fira d’enguany forma part del monogràfic “El nostre món és el món” plantejat a l’edició del 2015 i demostrar així que la cultura no té fronteres.

Demostrarem amb la fira una vegada més, que els països catalans existeixen, que la parla catalana es manté viva, i que humilment, una ciutat com la nostra farà tot el possible per donar relleu i presència, en aquells germans nostres que compartim parla i cultura.

La intenció és que en aquesta edició la fira tingui un fort component pluridisciplinari, i és que comptarà amb espectacles de poesia, música, dansa i teatre, entre d’altres. Amb la particularitat, de combinar produccions alguereses amb produccions catalanes.Una de les altres característiques d’aquesta edició és que tots els espectacles programats seran estrenes o produccions pròpies, que es podran visualitzar per primer cop i en exclusiva, a la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

El cap de projectes de plataforma per la llengua, Marçal Girbau, explicava en roda de premsa els elements claus de la 39a edició.

Que sigui una fotografia de l’Alguer d’avui, des del punt de vista cultural, i per tant com és una fotografia de l’Alguer d’avui, ha de ser diversa, i hem volgut que sigui intergeneracional, tant pel que fa a artistes com pel que fa a públic, i que per tant elements de programació familiar però també amb programació per joves. (…) També s’ha cercat un equilibri de gènere en els artistes, i que combini tradició i modernitat.

Continuant amb el format de Fira-Festival, la programació cultural ha cercat també d’agermanar artistes algueresos amb artistes catalans, on s’oferiran concerts d’artistes coneguts com Borja Penalba i Mireia Vives, els qui a presentaran el seu nou disc en exclusiva a la Fira de Calella.

La inauguració de la 39a Fira de Calella i l’Alt Maresma es farà el pròxim divendres 20 de setembre a les 17h i comptarà amb la presència del batlle de l’Alguer, Mario Conoci. Un cop fet els parlaments institucionals, s’oferirà un tast musical amb el cantautor sard, Pablo Gabriel Sanna, acompanyat de la catalana Meritxell Janer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *