A quina vegueria pertany Calella?

El Procicat està estudiant ampliar el confinament comarcal a una nova àrea geogràfica: les vegueries. De moment ho està estudiant i ha d’anunciar una decisió a tot estirar demà passat, ja que dilluns deixaran d’estar en vigor les restriccions actuals. En el cas d’aplicar-se aquest confinament per vegueries els calellencs podrien moure’s dins el perímetre que aniria des del Malgrat de Mar fins al Garraf o el Montseny. El Govern de la Generalitat en funcions encara no ha arribat a cap acord sobre si prendrà aquesta mesura de flexibilització. Han decidit esperar unes hores més per tenir dades sobre l’impacte que ha tingut la mobilitat durant la Setmana Santa. hi ha el temor que es llenci un missatge equívoc de relaxament a la ciutadania, quan encara va a l’alça la propagació del coronavirus i els ingressos als hospitals.

El mapa de vegueries es va aprovar amb el darrer Estatut, però mai s’ha arribat aplicar. Cada vegueria inclou diverses comarques, per la qual cosa s’ampliarien les àrees de mobilitat en les quals es poden desplaçar lliurement els ciutadans. En el cas que ha aquesta proposta prosperés, Catalunya quedaria distribuïda en vuit territoris. Així ho anunciava la consellera de la Presidència i portaveu del govern funcions, Meritxell Budó.

Una de les decisions que tenim sobre la taula i que ha estat una petició sorgida del territori, és poder llegir les restriccions de mobilitat amb l’àmbit de les vegueries. Això està damunt la taula i aquesta setmana ho acabarem de treballar i consensuar.

En aquest sentit, el Maresme estaria dins la vegueria de Barcelona amb el Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallèvegueriesmapa_1_630x630s Occidental i el Baix Llobregat. És la vegueria més poblada i urbana de totes. Si s’aprovés aquest nou confinament, els maresmencs es podrien moure lliurement per aquestes cinc comarques.

Una altra possibilitat que hi ha sobre la taula del Govern i Procicat és optar per les regions sanitàries, que ja van actuar com a límit territorial fa un any amb el pla de desconfinament. Si s’aprovés novament un confinament per regions sanitàries, el Maresme tornaria a quedar dividit en dos. La frontera sanitària es dibuixa entre els municipis de Canet de Mar i els dos Arenys. Calella, Canet de Mar, Sant Pol, Pineda, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Malgrat, Palafolls, Santa Susanna i Tordera formen part de la regió sanitària de Girona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *