A quins supermercats s’està fent el Gran Recapte d’aliments?

El Gran Recapte del 2022 recupera la recollida d’aliments, que es combinarà amb els donatius econòmics als mateixos establiments o bé a través de la pàgina web que activa el Banc dels Aliments de Catalunya [www.granrecapte.com]. Entre avui i demà, voluntaris de Càritas Calella s’estaran a les portes de vuit supermercats de la ciutat per informar de la campanya i animar a la solidaritat. Una crida que resulta essencial per com està impactant la crisi en moltes famílies. Des de l’entitat benèfica s’aporten dades d’una demanda alimentària que creix de manera sostinguda: avui dia atén l’equivalent al 9,53% de la població local.

El Gran Recapte d’aliments es fa en format mix: donacions físiques i monetàries, segons han decidit les cadenes de supermercats. A Calella, la recollida de productes es fa als següents establiments:

Caprabo (Sant Joan i Turisme)
bonÀrea
Spar
Consum (Sant Josep)

A la resta, es poden comprar els tiquets per fer els donatius econòmics. Són:
Mercadona
Bon Preu
Dia

A primera hora del matí, el portaveu de Càritas Calella, Josep Vidal, animava a col·laborar amb la causa, per molt petita que sigui l’aportació.

Tenim en compte que Calella és una ciutat solidària però també hi ha una crisi i una inflació disparada. Esperem que vagi bé (…) Que la gent doni el que pugui segons les seves possibilitats. Clar, si hi ha oli d’oliva i de girasol millor. Però tot és necessari: arròs, pasta…

Càritas Calella desplegarà una cinquantena de voluntaris per la campanya del Gran Recapte del 2022. La Teresa Artigas i la Maria Guri, que aquest matí han obert el punt de recollida del Caprabo del carrer Sant Joan, explicaven quina és la seva funció.

A l’hora d’entrar us donarem una bossa per omplir-la amb el que vulgueu. Passeu per caixa i després ens la torneu. Posarem els aliments als contendiors que després passaran a buscar els camions per portar-ho al magatzem (…) Tothom pot ajudar, encara que sigui poca cosa.

Entre els voluntaris, com cada any, hi haurà l’alumnat del Freta que realitza serveis comunitaris. Des de Càritas Calella s’explica que a partir del gener comptaran amb el suport dels estudiants de l’Escola Pia per fer el repartiment d’aliments a l’economat.

A nivell global, la Fundació Banc dels Aliments confia en recollir aliments per valor de set milions d’euros. Això suposaria superar la quantitat rècord del 2020, en plena pandèmia. La impulsora del Gran Recapte té com a objectius principals lluitar contra el malbaratament i contra la pobresa, fent arribar els aliments a persones en situació de vulnerabilitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *