Absolen un calellenc i altres dos veïns del Maresme per haver retirat l’estelada de la rotonda del Far

La Fiscalia ha acabat retirant els càrrecs contra els acusats d’haver retirat la bandera independentista que penjava del pal que hi ha a la rotonda del Far, el desembre del 2018. Segons ha relatat el seu advocat a Ràdio Calella TV, ahir es va celebrar la vista al Jutjat d’Instrucció número 2 d’Arenys de Mar i que va comptar amb les declaracions dels agents de la Policia Local que van identificar-los i van requisar el material que van utilitzar per treure l’estelada i que guardaven dins d’un cotxe.

El lletrat Juan Carlos Segura Just ha explicat que Fiscalia ha acabat retirant els càrrecs contra els acusats -veïns de Calella, Canet i Mataró- perquè no s’ha pogut provar la seva autoria ni tampoc quantificar el valor de l’objecte que va ser sostret i posteriorment recuperat per la Policia Local.

El Fiscal va retirar l’acusació perquè no es va acreditar quina persona va retirar la bandera i, a més, es tracta del furt d’una cosa que no s’ha valorat perquè l’Ajuntament no ho ha dit. Tampoc la Guàrdia Urbana [Policia Local] es va posar en contacte amb el propietari, tot i que sabia perfectament que era de l’Ajuntament i no van fer cap gestió.

Va ser la Policia Local qui va posar els fets en mans de la justícia. L’advocat de la defensa ha explicat exactament què va passar aquell dia, en plenes festes de Nadal.

No els va veure la Policia, sinó que hi havia una persona que passava per allà i va trucar la Policia Local, que va comparèixer. Van identificar el cotxe, els van parar i identificar i van requisar el material que hi portàven: pèrtigues per tallar les cordes de la bandera, cutters… Eren 8 persones però només han estat jutjades 3 perquè la resta no va comparèixer.

El lletrat ha negat que els seus defensats formin part de l’escamot ultra Els Segadors del Maresme. “Són ciutadans catalans que només volen descontaminar els pobles de brutícia groca i material propagandístic”, ha dit.

No, són ciutadans com vostè i jo però amb una clara consciència ecològica del sistema. Si vaig pel carrer i una brutícia de gos i puc, la recullo; i si veig un llaç de color groc i el puc tallar i llançar-lo a la paperera, ho faig. I si veig una estelada, que per mi és com si fos una brutícia, com a advocat si puc la trec.

A tot això, ara és la defensa qui estudia la possibilitat d’empendre accions legals contra el consistori per un suposat delicte de malversació, tal com ha avançat Juan Carlos Segura.

És una bandera de grans dimensions que ha costat molts diners i l’ha pagat l’Ajuntament de Calella amb diner públic. Això constituiria un delicte de malversació de diner públic per utilitzar-los per propaganda política (…) Van dir els policies que pertanyia a l’Ajuntament de Calella, per tant entenc com a lletrat que no li han regalat.

Juan Carlos Segura, advocat dels tres maresmencs absolts, va anar de número 1 de la llista de VOX al Senat per la demarcació de Barcelona a les eleccions generals del passat 28 d’abril.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.