Ricky Rubio protagonitza una campanya contra el tabac

L’esportista maresmenc Ricky Rubio ha presentat juntament amb el Departament de Salut i la seva fundació The Ricky Rubio Foundation, una nova campanya contra el tabaquisme juvenil.

Amb el lema “Aguanta” Ricky Rubio protagonitza quatre vídeos en què experimenta diverses dificultats, com per exemple anar en un tricicle minúscul, encistellar en una cistella mòbil o aguantar hores al seient d’un avió, per difondre el següent missatge: “ Si ricky rubio aguanta en un tricicle tu pots deixar de fumar”. La campanya es distribuirà per diferents mitjans posant especial atenció a les xarxes socials, amb la idea d’arribar especialment als joves.

Durant l’acte de presentació de la campanya es van ressaltar diverses dades preocupants sobre el consum de tabac en joves i adolescents. Com ara que a Catalunya l’edat mitjana en què els adolescents comencen a fumar és entre els 14 i els 15 anys, que gairebé el 40% dels escolars de 14 a 18 anys ha fumat alguna vegada, que els joves de 15 a 25 anys consumeixen entre 5 i 6 cigarretes cada dia, o que el 67% dels joves d’entre 15 i 25 anys ha intentat deixar de fumar almenys en una ocasió.

Aquesta campanya s’emmarca en una ofensiva del departament contra el tabaquisme, després que hagi repuntat en les estadístiques. Per reduir l’impacte del consum de tabac, salut també impulsa una nova llei d’addiccions que, entre altres mesures, preveu prohibir fumar en instal·lacions esportives a l’aire lliure, en les parades de transport públic exteriors i en vehicles privats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.