Activat el Pla Alfa per risc d’incendi al Maresme

EDITATS_PLA ALFA 1_17062022

L’episodi de temperatures extremes en què ens trobem immersos i els tres incendis actius a Catalunya – a Artesa de Segre, a Corbera d’Ebre i a Castellar de la Ribera – han obligat al Departament d’Interior a activar en fase d’emergència 2 el Pla Especial d’Incendis Forestals a Catalunya. Això significa tenir disponibles tots els cossos d’emergències per actuar amb rapidesa davant de qualsevol conat d’incendi. Al Maresme, l’onada de calor ha fet activar el nivell 2 del Pla Alfa.

El nivell 2 del pla estableix el procediment operatiu del Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions de vigilància i prevenció. Aquest nivell prohibeix o restringeix determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o activitats agrícoles. Fins i tot, també es pot restringir l’accés als principals massissos.

EDITATS_PLA ALFA_17062022

L’activació d’aquest pla suposa que des de l’ADF Alt Maresme es faci durant aquests dies una vigilància especial al territori, sobretot de control de fum en terrenys forestal i els terrenys agrícoles a menys de 500 m de zones forestals. Estaran de guàrdia de 15 h a 20 h, les hores en què hi ha més risc d’incendi forestal.

Des de protecció civil es demana molta col·laboració a la ciutadania perquè eviti activitats que puguin generar risc de nous incendis i una extraordinària prudència en les activitats al territori. Recomanen evitar les activitats en zones boscoses, no llençar cap burilla des d’un vehicle i si es veu una columna de fum trucar immediatament al 112.

A Calella el primer incendi de la temporada es va produir el passat 2 de juny, quan un foc originat en una caseta de pagès a tocar del Tennis Calella, va cremar mitja hectàrea de vegetació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *