Ramon Llamazares (Política Social): “La pandèmia ha estat destructiva”

Imatge d’arxiu

El tinent d’Alcaldia de Política Social, Ramon Llamazares, ha explicat que el seu objectiu de l’últim any ha estat aixecar un mur de contenció per protegir la població, i en especial els col·lectius més vulnerables, de l’impacte de la crisi de la Covid. S’ha complert un any de l’esclat de la pandèmia que ens va fer viure un confinament dur durant la primera onada, i posteriorment una relaxació de les mesures restrictives, que s’han anat dictant segons les dades epidemiològiques del moment. Això s’ha traduït amb limitació d’activitats, molts negocis en números vermells, famílies que han vist com se’ls tallava l’aixeta dels ingressos i, en general, més dificultats per a persones en situació de vulnerabilitat. En aquest context, Llamazares ha explicat que s’han destinat recursos materials i humans perquè ningú sentís que se l’havia deixat de la mà. Ha dit que la línia per aquest 2021 és la mateixa i que per això el pressupost del seu departament s’ha incrementat fins els 1,40 milions d’euros.

De cada 100 euros que es gasti l’Ajuntament de Calella durant aquest 2021, 7,10 euros seran per desenvolupar actuacions de protecció i promoció social. El pressupost de Política Social s’ha incrementat en 110.000 euros per atendre les situacions de vulnerabilitat que està provocant la crisi del coronavirus. I diu el tinent d’Alcaldia Ramon Llamazares que no és una xifra tancada.

El pressupost que teníem pel 2020, moltes partides es van superar: alimentació, ajuts mensuals i el servei d’atenció a domicili (SAD), sobretot. En veure això, aquest 2021 hem augmentat el pressupost fins als 1,4ME i si calgués destinar-hi més recursos econòmics per mantenir el mur de contenció, ho farem.

Un any després de l’esclat de la pandèmia, el titular de l’àrea de Política Social ha fet balanç a la ràdio de la gestió feta per contrarestar l’impacte de la crisi. Ha parlat de les persones que hi ha darrera de cada negoci que tanca, família que es queda a l’atur i sense cap ingrés, gent gran aïllada, infants i dones sense protecció. Llamazares ha dit que davant d’això s’ha estat treballant per aixecar un mur de contenció amb tots els mitjans que tenien a l’abast.

En molts àmbits, la pandèmia ha estat destructiva. Per a les famílies, però també gent gran, infants o dones que han patit la violència masclista (…) Evidentment, els recursos i els mitjans son limitats, i no sempre suficients, però tenint en compte les possibilitats de l’Ajuntament, cal valorar la resposta que s’hi ha donat.

Destructiu i horrorós són algunes de les paraules que Llamazares ha utilitzat per descriure el que ha estat aquest any de pandèmia. En concret, a l’hora de parlar dels casos de violència masclista que s’han denunciat a Calella.

59 casos de violència masclista, 59 dones que han patit aquestes situacions durant el confinament, havent de compartir espai amb el seu agressor. 42 ordres de protecció, que es diu ràpid, només a Calella.

El tinent d’Alcaldia de Política Social ha posat de relleu la feina del personal de l’àrea, assegurant que han estat treballant al peu del canó des del primer moment, amb horaris ampliats, a diferència dels serveis d’altres administracions.

Ramon Llamazares ha llançat un missatge d’esperança dient que el 2021 serà l’any de la reactivació i recuperació econòmica gràcies a la vacunació, tot i que està desplegant-se d’una forma més lenta del que s’esperava. En aquest sentit, ha dit que s’està treballant amb l’Hospital de Calella perquè la Cooperativa l’Amistat pugui ser, com en la campanya de la grip normal, també punt de vacunació del coronavirus quan s’estengui a la població en general.

Estem treballant perquè aquest espai sigui un centre de vacunació i facilitar així al CAP i a l’Hospital un espai on administrar el vaccí a tota la població. Però el factor clau és que les vacunes arribin.

Des del Govern s’explica que s’ha reforçat la partida que es destina a Càritas per cobrir els dèficits alimentaris de la població en situació de vulnerabilitat, però es descarta obrir un menjador social, com se li ha reclamat des de l’oposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *