Activat el pla de reforç per fer front a l’augment dels casos de la grip

Imatge d'arxiu

La grip ha assolit el nivell d’epidèmia a Catalunya i, com cada any per aquestes dates, Salut i tots els consorcis sanitaris del país han posat en marxa el pla de reforç per fer front a l’augment de visites que es preveuen. També als dispositius de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, entre ells, a Calella, el Sant Jaume i el servei d’Urgències i el CAP. S’incrementa el personal i, a més, a l’hospital s’ha obert una unitat de llits de subaguts per a pacients crònics que necessiten hospitalització. La idea és mantenir-lo un cop superat aquest pic d’activitat.

La directora mèdica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Roser Anglès, ha explicat a Ràdio Calella TV com és aquest pla de reforç. Per tal d’evitar la saturació d’Urgències, a més d’incrementar efectius amb més personal mèdic, d’infermeria i auxiliars; s’ha obert al centre hospitalari calellenc una unitat de llits de subaguts.

Dispositiu que hem posat en marxa aquest mes de gener, que es diu llits de subaguts, per a pacients crònics que com que són fràgils han d’estar hospitalitzats. Estem lluitant per tenir el màxim de recursos per donar resposta a les necessitats de la població. És molt nou i estem en fase inicial, l’hem posat en marxa ara però amb la idea de mantenir-lo després.

En paral·lel, s’ha ampliat el nombre de llits de l’Hospital de Dia, amb l’objectiu de donar espai al servei d’Urgències.

Amb tot, la directora mèdica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva insisteix en recordar que el CAP és el primer lloc on s’ha d’acudir en aquests casos. El pla de reforç també es fa extensiu a l’atenció primària.

Incrementar la possibilitat per visites espontànies que no s’han pogut programar perquè s’han trobat malament d’imprevist. Incrementem agents per aquests pacients i també amb dotació d’infermeria en funció dels casos que tinguem.

Aquest any la grip ha arribat més tard i ara estem en plena fase d’epidèmia. Segons els indicatius, el virus s’assimila al de fa dos anys i es preveu una bona resposta de la vacuna que s’ha administrat a la població.

El virus de la grip d’un any per un altre sempre canvia alguna cosa. Entre la gent que s’ha vacunat tindrà menys incidència.

La directora mèdica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva també ha recordat que els usuaris tenen al seu abast el servei del 061 de CatSalut Respon, on els poden donar indicacions en casos de problemes de salut i vehicular-los al dispositiu més adequat.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.