Consells per afrontar les altes temperatures dels propers dies

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

Des d’avui divendres i fins diumenge les temperatures aniran pujant de manera progressiva i serà diumenge quan podrien tocar sostre. Seran tres dies de calor i xafogor intensa segons apunten els meteoròlegs i, davant d’això, és important seguir els consells que marca el Pla d’Actuació per a Prevenir els Efectes de la Onada de Calor sobre la Salut que va elaborar el Departament de Salut l’any 2004 i que s’activa durant els mesos estivals.

La Cap d’Àrea d’Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Marta Chuecos, ha parlat en una entrevista a l’ Info Migdia dels efectes negatius que podem patir quan hi ha temperatures elevades de manera continuada.

El Pla d’Actuació recull tota una sèrie de consells com ara veure aigua de manera constant al llarg del dia per tal d’estar hidratats o abaixar les persianes de casa durant el dia.

Un altre aspectes del que parla Marta Chuecos és el que fa referència a l‘exercici físic al carrer. Segons ella, és una temeritat fer-ho a les hores centrals del dia tot i que es tracti de persones molt entrenades. S’ha de fer o bé a primera hora del matí o bé a última del vespre.

Segons ella, al fer exercici estem molt exposats a patir un cop de calor amb efectes imprevisibles. Aquests són alguns dels símptomes.

La cap d’Àrea d’Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva recorda que davant qualsevol dubte o malestar es pot acudir al CAP.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat