Adaptem Calella, el projecte de supressió de barreres arquitectòniques, guanya el Pressupost Participatiu

família amb cotxet

La ciutadania vol que l’Ajuntament de Calella destini els 125.000 del Pressupost Participatiu a la continuació del projecte d’adaptació de les voreres de la ciutat i, d’aquesta manera, acabar amb les barreres arquitectòniques. La proposta presentada per Miquel Noheras ha guanyat les votacions, per davant de les altres quatre que havien passat a la fase final. El resultat de la convocatòria d’aquest 2020 s’ha donat a conèixer en un acte celebrat aquest migdia a l’Ajuntament Vell, en el qual la regidora de Participació, Cindy Rando ha valorat la repercussió que ha tingut la implementació de la via telemàtica en el procés de votacions.

1.533 calellencs i calellenques majors de 16 anys han votat al Pressupost Participatiu del 2020 i majoritàriament han escollit que es destinin els 125.000 euros de la convocatòria a continuar amb el projecte endegat per l’Ajuntament per suprimir les barreres arquitectòniques que hi ha a la via pública. En concret, a les voreres.

Aquest era el moment en què la regidora Cindy Rando donava a conèixer el resultat de les votacions. Era en el decurs del programa La Ciutat, que ha connectat en directe amb la sala de l’Ajuntament Vell on s’ha fet el recompte.

 

Al projecte Adaptem Calella, li segueixen en nombre de vots la restauració de la balustrada del Passeig Manuel Puigvert (389), les noves graderies per a La Muntanyeta (313), els tobogans gegants al Parc Dalmau (248) i d’adaptació dels passadissos del Cementiri Vell (80).

Segons l’informe presentat per Noheras, la seva proposta requeria tota la partida d’inversió destinada a la convocatòria del 2020. En aquest sentit, la regidora de Participació ha exposat que s’haurà de concretar l’actuació i detallar-ne el pressupost, per determinar si es pot o no abordar altres iniciatives.

Cindy Rando també ha fet una valoració positiva de la possibilitat de votar telemàticament. Si l’any passat van participar-hi 1.027 persones, en aquesta edició s’ha arribat a les 1.533. S’han aplegat mig miler de vots més.

La possibilitat de votar telemàticament ha estat molt positiu perquè hem permès que els ciutadans que no podien acostar-se als punts de votació per qüestió d’horaris, ho hagin fet en qualsevol moment del dia.

El recompte del Pressupost Participatiu s’ha avançat al migdia davant la impossibilitat de celebrar l’acte com s’havia previst inicialment, a la sala de plens i en format obert al públic però amb aforament limitat. Les noves restriccions anti-covid-19 han obligat a fer un canvi de plans a última hora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat