Adela Castellà (Associació de Pubillatge de Calella): “Aquest any farem patxoca”

Adela Castellà, durant la renovació del pubillatge de l'any passat
Adela Castellà, durant la renovació del pubillatge de l'any passat

Calella renova els representants del Pubillatge local durant la Festa Major de la Minerva, i per això queda menys d’un mes. Serà un dia molt especial per als joves que tanquen un any que recordaran sempre i del qual s’enduran amistats de per vida; però també l’inici d’una experiència que tots asseguren que és única per als representants que ho seran durant el 2015. Calella en tindrà un total de 10, mai havien sigut tants. Ho serà gràcies a la recuperació i implantació de les figures infantils, un repte que l’Associació de Pubillatge de Calella s’havia fixat i que, ja tenint-ho a tocar, els omple d’il·lusió.

La presidenta de l’Associació de Pubillatge de Calella, Adela Castellà, s’ha felicitat per l’àmplia representació que tindrà la ciutat durant el 2015. A poques setmanes per a la renovació dels títols, ja s’han anunciat els noms dels 10 candidats que opten a ser escollits Pubilla, Hereu, Pubilleta i Hereuet; i en el seu defecte dames i fadrins, també en les figures infantils. Volien que Calella tingués el quadre de representants complet i la crida ha estat exitosa.

“Ens fa molta il·lusió perquè era una de les aspiracions que teníem des de fa temps i aquest any s’han donat tota una sèrie de circumstàncies que ens permeten tirar-ho endavant […] Com diuen els avis, i jo recordo de la meva àvia, aquest any farem patxoca quan anem arreu de Catalunya”, ha assegurat Castellà.

La presidenta de l’Associació de Pubillatge calellenc ha llançat agraïments a tots els candidats i a les seves famílies, especialment a les dels petits perquè també sobre elles recaurà la responsabilitat d’acompanyar-los en els actes a què se’ls convidi.

Així mateix, ha recordat a les entitats que recolzen les candidatures, ressaltant que, en aquesta vessant, el pubillatge també ha revifat. “L’associació Gent de Barri de Pequín havia presentat candidats anys enrere però per diversos motius ho va deixar, l’Associació Cívica i Cultural Sant Quirze l’any passat en tenia com també els Amics i Simpatitzants de la Plaça Catalunya; però els Udols de Foc no n’havien presentat mai i ara tenen candidat a Hereu i a Pubilleta. Es va incorporant gent que s’interessa pel món del Pubillatge i això també és d’agrair”, ha dit la presidenta de l’associació.

Com és tradicional dels darrers anys, Ràdio Calella TV elaborarà una peça informativa perquè els candidats a Pubilla i Hereu es presentin als veïns que, durant la primera quinzena de setembre, els podran votar perquè siguin proclamats. S’han establert 4 dies de votació en diversos punts repartits per la ciutat per facilitar la participació. “El dia 6 de setembre serem a la Riera Capaspre, a partir de les 18h, durant el Calella està de Moda i la festa d’Oncolliga. L’11 de setembre, per la celebració de la Diada a la Plaça Catalunya, on es fa l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, es podrà votar d’11h a 13h. L’endemà 12 de setembre estarem a la Plaça de l’Església, de 18h a 20h; i finalment el 13 de setembre estarem a la Plaça Catalunya durant l’audició de sardanes”, ha detallat.

La votació popular representa el 50% de la puntuació final de cadascun dels candidats, que s’hauran de sotmetre a un examen sobre aspectes relacionats amb Calella.

La decisió final es donarà a conèixer en l’acte de comiat i proclamació del Pubillatge del 2015 que tindrà lloc el 19 de setembre a la Plaça de l’Església.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat