Adeu a la mascareta a l’aire lliure

A partir de demà la mascareta al carrer deixarà de ser obligatòria. El Govern espanyol ha aprovat el decret pel qual la protecció no s’haurà de dur en “certs espais a l’exterior” des de dissabte 26 de juny, sempre que es pugui mantenir una distància mínima d’un metre i mig. Un Consell de Ministres Extraordinari va aprovar ahir el Reial decret que suprimeix la mesura preventiva a l’exterior, defensant que els indicadors epidemiològics permeten que la normativa se suavitzi. Això si, la mascareta continuarà sent obligatòria en espais tancats i en el transport públic.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, és qui anunciava ahir la nova flexibilització. Això significarà, tal com va dir que les mascaretes “tornaran a deixar pas al somriure”.

Hem aprovat el Reial decret pel qual deixaran de ser obligatòries les mascaretes en certs espais a l’exterior. És una notícia molt important, significa que les mascaretes deixen pas de nou als somriures.

Tot i la flexibilització, Darias també va apuntar que l’ús de la mascareta continuarà sent obligatori en determinats contextos, com en els esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure amb la gent de peu, al transport públic, en espais tancats públics, com biblioteques, o en espais tancats d’ús públic, com farmàcies i supermercats. Els usuaris de residències on el 80% estiguin vacunats amb pauta completa, tampoc l’hauran de dur, sí que continuarà sent obligatòria pels treballadors del centre i visitants.

Serà obligatòria en els espais a l’aire lliure multitudinaris, com concerts si el públic està dret. Ara bé, si el concert és amb cadires i es manté la distància no caldrà la mascareta.

La nova mesura coincideix també amb el retorn del públic als grans estadis de futbol. Darias va explicar que quan comencin les lligues professionals de futbol i de bàsquet la limitació de públic ja no estarà en vigor. Pel que fa a l’aforament, a partir d’ara seran les autoritats autonòmiques les encarregades de determinar-lo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *