ICV alerta de les conseqüències de desatendre la problemàtica de fons de l’ocupació de la Bruna

Festa d'inauguració del Centre Social Ocupat la Bruna, finals de gener
Festa d'inauguració del Centre Social Ocupat la Bruna, finals de gener

El regidor portaveu d’ICV, Sebastián Tejada, ha reclamat diàleg entre el Govern Municipal i els joves la Bruna per evitar que l’ocupació de l’antic hotel desencadeni en un conflicte social. En una entrevista a Ràdio Calella TV, el líder ecosocialista apunta a la falta d’espais juvenils com a principal motiu de l’ocupació, i recorda que aquest dèficit es recull en el Pla Local de Joventut 2016-2019.

Sebastián Tejada lamenta “falta de voluntat política” del Govern Municipal per un oferir als joves un espai de reunió i d’activitats, que segons assegura és el que ha propiciat l’ocupació de l’antic Hotel Gaviota, ara convertit en el Centre Social Ocupat la Bruna. Adverteix de les conseqüències que pot tenir la inacció política en aquesta qüestió, tot recordant que hi ha marge temps per donar sortida a la reivindicació juvenil i trobar-hi una solució consensuada.

“Estem segurs que si no es prenen mesures acabarà malament, amb la intervenció amb força de l’Estat i amb un conflicte del qual no en podem preveure les conseqüències. Crec que els joves volen dialogar i entenen que això acabarà passat”, ha manifestat el regidor ecosocialista.

Tejada es mostra partidari que els joves disposin d’un espai autogestionat, sense la tutela de l’Ajuntament com s’havia fet fins ara, per exemple amb el Centre d’Acció Jove. Una experiència que no ha funcionat, afirma.

Assenyala que l’Hostal Vell pot cobrir aquesta necessitat, encara que a dia d’avui desconeix quins usos hi projecta l’executiu local. Ha explicat que fa un mes va demanar informació al respecte i que encara no se li ha donat resposta. Però des d’ICV també es valoren altres alternatives, totes elles aportant solucions a mitjà o llarg termini.

“L’Hostal Vell té potencialitat, però també l’Escola Salicrú per d’aquí a un any quan sigui abandonada. Trobaríem espais, el que no tenim és voluntat política per buscar-los (..) Els joves no són molt exigents, necessiten endolls i parets blanques; la idea de l’autogestió és aquesta”, ha exposat Tejada.

El col·lectiu ocupa va entrar dins l’antic Hotel La Gaviota a finals de desembre i la setmana passada van inaugurar-lo com a Centre Social Ocupat la Bruna. La propietat de l’immoble, que l’utilitzava com a magatzem, en va denunciar l’ocupació immediatament i fa uns dies va notificar al consistori que s’estaven alimentant de la xarxa pública de serveis de forma fraudulenta. Davant d’això, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va anunciar que havia traslladat el cas als serveis jurídics del consistori perquè estudiéssin possibles actuacions municipals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *