ADIAM commemora el dia Internacional de les Persones amb Discapacitat reivindicant més visibilitat

L’Associació ADIAM commemora avui el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una jornada per dona visibilitat al col·lectiu i reivindicar els seus drets d’inclusió social i laborals recollits en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Enguany el manifest recull que “la majoria dels recursos sanitaris s’estan destinant a l’atenció per la covid-19 i que no s’estan tenint prou en compte altres pacients i col·lectius amb algun tipus de discapacitat”. També es denuncia la dificultat per incorporar-se al mercat laboral en temps de pandèmia i l’aïllament de les persones que viuen en residències o llars-resdiència. De fet, la presidenta d’ADIAM, Maria Arellano, ha dit que durant aquests mesos de pandèmia han trobat a faltar més suport per part de les administracions.

Arellano  ha recordat que aquest col·lectiu ha viscut una estigmatització històrica i s’ha vist exclòs de la societat en moltes ocasions. Té clar que, si bé cada vegada hi ha més sensibilització per part de la societat, no només cal visibilitzar aquest col·lectiu avui, sinó cada dia de l’any.

No ha de ser només avui, hauríem de reivindicar-ho tots dia a dia. Cal que tinguem més empatia entre tots plegats per aquestes persones. Cal tenir en compte des de les administracions al tercer sector. Si ens tinguéssim en compte, nosaltres els que patim aquesta realitat, podem aportar molt. Volem que se’ns escolti, volem que les famílies formin part de taules on puguem participar molt més.

La presidenta d’ADIAM també ha denunciat desatenció per part de molts serveis socials de diferents poblacions de l’Alt Maresme durant els mesos de pandèmia. I ha llençat una reivindicació per a l’Ajuntament de Calella.

Demanem que ens tinguin més presents, que no ens enviïn les coses amb el temps just. Per exemple avui en commemoració amb el Dia Internacional m’haguera agradat participar en alguna acció o que se’ns hagués tingut en compte per a la creació del guanyador dels participatius, el parc inclusiu. Som famílies que vivim aquesta realitat i podem aportar la nostra humil opinió.

Arellano també ha exposat que gran part de les activitats que fan des de la seva associació estan relacionades amb el món de l’esport inclusiu, i que l’aturada de l’activitat esportiva ha afectat molt negativament als nois i noies d’ADIAM. Per això ha reivindicat l’esport com a una activitat essencial per aquest col·lectiu.
Es calcula que el 10% de la població mundial té algun tipus de discapacitat i que a l’alt Maresme podria haver-hi fins a 4.000 persones amb diferents capacitats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *