Encara no s’ha presentat cap candidatura per Defensor de la Ciutadania

Sílvia López, al centre, ha estat la primera Síndica Municipal de Calella
Sílvia López, al centre, ha estat la primera Síndica Municipal de Calella

El consistori ha publicat una nova ampliació del termini de presentació de candidatures al Defensor o Defensora de la Ciutadania de Calella fins al 30 de setembre. De fet s’ha ampliat per segon cop el termini de la convocatòria perquè no s’ha presentat cap proposta. Aquesta pròxima tardor s’haurà de nomenar al nou Defensor, que cobrirà la vacant que va deixar Sílvia López després de renunciar per motius personals el passat novembre. L’Ajuntament de Calella va obrir convocatòria a mitjans de febrer per tal de concloure l’elecció aquesta passada primavera, però enmig del procés va aparèixer la Covid-19.

Les persones interessades a desenvolupar la tasca de defensar els interessos dels calellencs i calellenques davant de l’administració local han de complir amb una sèrie de condicions: ser major d’edat, estar empadronades a Calella, trobar-se en ple gaudi dels drets civils i polítics i tenir condició política de català.
El reglament del càrrec explicita una sèrie d’incompatibilitats que són: desenvolupar qualsevol altre mandat representatiu o polític, treballar en organismes o empreses amb participació municipal o tenir alguna relació contractual amb l’administració.
Els interessats a presentar candidatura ho podran fer presentant per escrit una instància al registre general situat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. En aquest sentit, caldrà presentar una memòria explicativa amb els motius pels quals vol ser defensor del ciutadà, les tasques que vol desenvolupar i la disponibilitat que tindrà.

El 30 de setembre finalitzarà el termini per a presentar candidatura. Serà llavors quan s’estudiaran les diferents memòries i aquelles que compleixin amb les condicions d’elegibilitat i compatibilitat, seran sotmeses a consultes del Consell de Convivència i Participació. D’acord amb les candidatures l’alcaldessa proposarà un candidat i sotmetrà el seu nomenament al Ple Municipal, que haurà de ratificar-lo per una majoria de 3/5 parts en primera votació. En cas de no assolir aquesta majoria, en segona votació serà suficient la majoria absoluta.

El càrrec de Defensor o Defensora de la Ciutadania és per un termini de 5 anys, podent repetir en el càrrec 5 anys més.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat