ADIAM reclama el parc inclusiu del pressupost participatiu del 2019

La plaça Pau Casals era una de les ubicacions plantejades per al nou parc inclusiu

El parc infantil inclusiu que s’ha d’instal·lar a Calella continua en la carpeta de pendents de l’Ajuntament dos anys després que el projecte guanyés la convocatòria del pressupost participatiu, l’any 2019. Hi havia la reserva econòmica per executar-lo i s’havia apuntat la ubicació, a la plaça Pau Casals, però encara no s’ha fet realitat per culpa d’entrebancs administratius, segons ha explicat el consistori. La setmana passada, l’ADIAM (Associació de Discapacitats de l’Alt Maresme) va reclamar públicament que es resolgui. La seva presidenta, Maria Arellano, ha explicat aquest matí a La Ciutat que des de l’Ajuntament se’ls va consultar sobre el disseny i els elements que havia d’incorporar però que des de setembre passat no en saben res.

Maria Arellano ha reivindicat que es continuï tenint en compte la seva opinió en la definició del projecte que, pel que saben, s’ha replantejat de nou.

El primer projecte que ens van enviar incloïa diversos gronxadors i nosaltres vam dir que algun no acabava d’encaixar i vam proposar un alternatiu. L’última conversa amb la regidora va ser al setembre, quan ens va dir que s’havia de modificar. Des de llavors no en sabem res més, però creiem que se’ns ha de seguir tenint en compte.

La presidenta de l’Associació de Discapacitats de l’Alt Maresme defensa que el parc ha de ser realment inclusiu per a tothom, incloent els petits i les persones que els acompanyen, que també poden tenir capacitats diverses que no s’han de limitar.

No sempre és la criatura qui pot tenir alguna necessitat especial. Potser és el pare, la mare o els avis que l’han d’acompanyar i tenen dificultats perquè no és accessible. Llavors, ja no parlem d’un parc inclusiu perquè s’exclou a gent.

Un dels elements d’exclusió més comuns en els espais de joc infantils és la sorreta que s’utilitza per cobrir la superfície de terra perquè frena la circulació de les cadires de rodes. També l’alçada de les estructures de lleure, que limita l’accés a persones amb determinades capacitats..

El projecte de parc inclusiu presentat per Antonio Parejo va ser la proposta guanyadora de la convocatòria del pressupost participatiu del 2019. Va aplegar la meitat dels vots emesos. Hi havia una partida econòmica reservada de 125.000 euros i s’estimava que caldria destinar-hi uns 33.000 euros, sense comptar el cost de l’adequació de la superfície on col·locar els elements de jocs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *