Un calellenc crea un prototip de motora en versió modular que sorprèn al mercat

L’enginyer calellenc Ricard Planas ha causat sensació entre el sector nàutic amb el seu primer model d’embarcació de petita eslora, una evolució del seu projecte de final de carrera. N’ha construït el prototip sota la marca de drassana Vintt Yacht, empresa que ha creat amb dos amics i que acaba de presentar. La seva idea és innovar el mercat amb dissenys de qualitat i de tall minimalista, tot i que evocant l’estil tradicional. N’han presentat dos models, un de complert i un altre en format modular, gràcies al qual esperen ampliar mercat i arribar a un públic més ampli. Els preus són altament competitius.

Té només 26 anys, és soci de la drassana Vintt Yatch i creador de la motora Evo, una embarcació de 6,5 metres d’eslora que acaba de presentar aportant una gran innovació dins el sector nàutic. L’ofereix en dues versions: una més completa, convertible en solàrium i amb diversos accessoris; i una bàsica, destinada principalment a la pesca.

Aquest va ser el seu projecte de final de carrera a la Facultat de Nàutica de Barcelona. Va adaptar i perfeccionar-ne el disseny i el passat mes d’octubre el va presentar al Saló Nàutic de Barcelona.

“La idea era veure la reacció de la gent i trobar finançament, perquè sent estudiant no tens fons per invertir. Amb sort vaig aconseguir associar-me amb dos amics i hem tirat endavant l’empresa”, ha explicat Ricard Planas, qui s’encarrega de la supervisió del procés d’enginyeria i construcció.

Una de les principals innovacions de la creació és que s’ofereix en versió modular, perquè els compradors se la facin a mida. Una opció destinada a empreses de lloguer o aficionats al bricolatge, amb la qual volen arribar a un públic més ampli. “El client pot acabar d’acoblar l’embarcació i fer-se-la a mida. Aquí no hi ha aquesta cultura i la volem implementar per així arribar a un públic més ampli”, ha assegurat.

Planas va començar a desenvolupar el model Evo al seu taller, va adaptar-ne i perfeccionar-ne el disseny i a principis d’abril va presentar-ne el prototip a Lloret de Mar, on Vintt Yacht ha establert la seva base.

“Les embarcacions completes costen entre 25.000 i els 30.000 euros, que és un preu de mercat molt bo; mentre que els ‘kits’ de muntatge van a partir dels 12.500 euros (…) Ara estem fent les homologacions al port de Cala Canyelles i hi ha gent interessada, però vendre la primera és complicat. Ho estem intentant i és la nostra idea”, ha assegurat Ricard Planas.

Els socis de Vintt Yacht se centren ara en donar a conèixer el seu model Evo, assequible per a titulacions bàsiques i amb poc cost de manteniment. En un futur, pensen en ampliar la marca amb embarcacions més grans, mantenint sempre com a valor la qualitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *