Adif estudia la supressió del pas a nivell de Calella

Imatge d'arxiu

L’administradora d’infraestructures ferroviàries ha encarregat la redacció del projecte tècnic per a la supressió del pas a nivell de Calella. Ho ha anunciat aquest dilluns, donant el primer pas així a l’objectiu d’incrementar la seguretat de la línia. El de Calella s’ha inclòs en el paquet de 74 passos a nivell sotmesos a estudi que hi ha al conjunt de la xarxa de transport ferroviari de tot l’Estat, en el qual també s’hi contempla el de Pineda de Mar. Com en el cas de Calella, també està a tocar de l’estació de Renfe.

Adif espera obtenir d’aquests projectes la solució tècnica que permeti eliminar els passos a nivell que permetren creuar les víes de tren en trames urbanes i en zones on s’ha incrementat la circulació de vehicles.

L’import global de la licitació ascendeix a 5,84 milions d’euros, que s’espera adjudicat en un termini d’entre 12 i 16 mesos. La intenció és fer una supressió progressiva de 74 passos a nivell fins l’any 2024.

A Catalunya, i a banda dels de Calella i Pineda de Mar, de la línia 1 de Rodalies Renfe, també se sotmetran a estudi tècnic els de La Llagosta. Llinars del Vallès i Ribes de Freser.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *