Xavier Amor es mostra satisfet per l’ajuda de l’Estat per a reparar els desperfectes del temporal

Tram afectat pel temporal marítim on està instal·lat el col·lector d'aigües brutes
Tram afectat pel temporal marítim on està instal·lat el col·lector d'aigües brutes

L’Estat destinarà 2,1 milions d’euros a reparar els desperfectes del temporal marítim a les poblacions del Maresme. El Consell de Ministres va aprovar divendres passat un reial decret urgent per fer front a la inversió, que es finançarà a través dels fons de contingència. Les actuacions se centraran, sobretot, a regenerar la platja i a la construcció d’esculleres de roques que serveixin per protegir el litoral.

El temporal de gregal també va destrossar vials i passejos a Pineda i Malgrat de Mar, les dues poblacions més castigades de la comarca. La inversió també ha de servir per reconstruir-los. La intenció és que l’actuació es pugui tenir enllestida abans de les vacances de Setmana Santa, el pròxim mes d’abril, que és quan es dona el tret de sortida a la temporada turística. A Pineda de Mar hi arribarà un milió d’euros, i a Malgrat de Mar 1,1 milions d’euros.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, s’ha mostrat satisfet d’aquest anunci tot i que no cobreix el 100 per cent de l’actuació que s’haurà de fer. Amor però ha avançat que també s’han demanat ajudes a la Diputació i a la Generalitat. En qualsevol cas, l’alcalde pinedenc subratlla com a important que es farà de manera urgent i sense comportar despesa municipal.

Les feines d’emergència que el Consell Comarcal va haver de posar en marxa per aturar l’abocament d’aigües residuals a la platja del municipi ja s’han enllestit. Aquesta setmana es començarà a fer la reposició de la canonada general que transporta les aigües brutes de Calella i del barri pinedenc de Poblenou fins a l’estació depuradora de l’Alt Maresme.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat