Xavier Amor es mostra satisfet per l’ajuda de l’Estat per a reparar els desperfectes del temporal

Tram afectat pel temporal marítim on està instal·lat el col·lector d'aigües brutes

L’Estat destinarà 2,1 milions d’euros a reparar els desperfectes del temporal marítim a les poblacions del Maresme. El Consell de Ministres va aprovar divendres passat un reial decret urgent per fer front a la inversió, que es finançarà a través dels fons de contingència. Les actuacions se centraran, sobretot, a regenerar la platja i a la construcció d’esculleres de roques que serveixin per protegir el litoral.

El temporal de gregal també va destrossar vials i passejos a Pineda i Malgrat de Mar, les dues poblacions més castigades de la comarca. La inversió també ha de servir per reconstruir-los. La intenció és que l’actuació es pugui tenir enllestida abans de les vacances de Setmana Santa, el pròxim mes d’abril, que és quan es dona el tret de sortida a la temporada turística. A Pineda de Mar hi arribarà un milió d’euros, i a Malgrat de Mar 1,1 milions d’euros.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, s’ha mostrat satisfet d’aquest anunci tot i que no cobreix el 100 per cent de l’actuació que s’haurà de fer. Amor però ha avançat que també s’han demanat ajudes a la Diputació i a la Generalitat. En qualsevol cas, l’alcalde pinedenc subratlla com a important que es farà de manera urgent i sense comportar despesa municipal.

Les feines d’emergència que el Consell Comarcal va haver de posar en marxa per aturar l’abocament d’aigües residuals a la platja del municipi ja s’han enllestit. Aquesta setmana es començarà a fer la reposició de la canonada general que transporta les aigües brutes de Calella i del barri pinedenc de Poblenou fins a l’estació depuradora de l’Alt Maresme.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *