Alexandra Jiménez i Karra Elejalde, premiats als Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català

Alexandra Jimenez amb la foto de Karra Ejalde a la presentació de 100metros

Aquesta nit l’Auditori Fòrum-CCIB de Barcelona ha acollit la gran festa del Cinema Català, amb la IX edició dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. La pel·lícula “100 metros” començava la cursa dels Gaudí amb un total d’11 nominacions. Finalment la pel·lícula que es va rodar a Calella al març de l’any passat, i a la qual molts calellencs van participar al film fent de figurants i també alguns d’ajudants de producció, ha obtingut dos premis: un per Alexandra Jiménez, com a millor actriu secundària i l’altre per Karra Elejalde com a millor actor secundari.

El film dirigit per Marcel Barrena i protagonitzat per Dani Rovira, optava a onze premis: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió, millor direcció de producció, millor actriu secundària amb dues actrius nominades (Alexandra Jiménez i Clara Segura), millor actor secundari amb 3 actors nominats (Bruno Bergonzini, David Verdaguer i Karra Elejalde), millors efectes visuals, millor so i millor maquillatge i perruqueria.

Però sens dubte, la gran triomfadora de la nit dels Gaudí ha estat A Monster Calls (Un monstre em ve a veure) de J.A. Bayona, que ha aconseguit vuit dels onze premis als que optava.

L’altre film destacat a estat La propera pell, un film que ha tingut a 14 nominacions, i que finalment s’ha quedat amb tres, entre ells el més important, el de millor pel·lícula.

La pel·lícula Ebre, del bressol a la batalla, ha estat premiada com a millor pel·lícula per a TV. Un film que es va poder veure en primícia a la Sala Mozart i on es va comptar amb la presència de Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. Posteriorment, aquesta pel·lícula es va emetre per TV3.

Altres premis destacats

Millor protagonista masculí: Eduard Fernández per El hombre de las mil caras

Millor protagonista femenina: Emma Suárez per La propera pell

Millor director per José Antonio Bayona per A Monster Calls (Un monstre em ve a veure)

Millor pel·lícula en llengua no catalana per A Monster Calls (Un monstre em ve a veure)

Podeu escoltar a continuació l’opinió d’Arcadi Lluís Salom sobre la cerimònia dels Premis Gaudí i el palmarès del 2017, i en general de l’estat del cinema català.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *