Agents dels Mossos d’Esquadra reclamen que se’ls administri la segona dosi d’AstraZeneca

vacuna covid cap hospital5

Un grup de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Pineda de Mar han presentat una denúncia davant del jutjat d’Arenys per demanar que se’ls administri la segona dosi de la vacuna d’AstraZeneca. Exposen que ja ha expirat el termini per a rebre la pauta completa i temen perdre la immunitat. Tot plegat, quan ha finalitzat l’estat d’alarma i quan diuen que es troben més exposats que mai al contagi amb l’augment d’intervencions durant les nits dels caps de setmana. Els Mossos formen part del col·lectiu de treballadors essencials que es va començar a vacunar amb AstraZeneca fins que se’n va suspendre l’administració a menors de 60 anys.

Cinc agents de la comissaria de Pineda de Mar han presentat la demanda al jutjat perquè sigui un jutge qui obligui a l’administració competent perquè els posin la segona dosis de la vacuna al més aviat possible. Diuen que la majoria dels agents estan ja a la setmana número 12 o que fins i tot l’han superat i que encara no els hi han posat la vacuna i ni tan sols els han comunicat com està el procés. Els preocupa també perquè no tenen clar si aquesta segona dosis serà la d’AstraZeneca.

No tenim notícies de què faran amb nosaltres. La darrera informació oficial que ha rebut el cos és que s’aturava el procés d’administració de segones dosis. Creiem que ara amb aquesta aturada la immunitat que teníem s’anirà perdent, quan estem més exposats que mai amb la finalització del toc de queda. Volem que se’ns posi la 2a dosi i que sigui AstraZeneca.

Diuen que és un malestar general dins del cos de Mossos d’Esquadra perquè són un col·lectiu essencial molt exposat al risc de contagi i més amb la finalització del toc de queda, per això demanen més concreció a l’administració.

En la denúncia, a més, de manifestar que estan molt exposats, també consideren que la solució de l’estat espanyol d’aturar momentàniament la segona dosi, no es basa en informes científics. Exposen que no existeixen evidències científiques que avalin l’aturada del procés i posen d’exemple els informes de l’Agència Europea del Medicament (EMA) que indica que rebre la segona dosi d’AstraZeneca és completament segur.

El que està demostrat és l’efectivitat que hi ha amb la segona dosis de la mateixa vacuna que per això hi ha una guia tècnica i es va aprovar en el seu moment. HI ha uns estudis que estan avalats. Volem que ens diguin alguna cosa i una actuació immediata. S’ha passat el límit que dona la guia tècnica i volem una solució. Si se’ns va considerar al principi essencial, la situació ha empitjorat.

A finals del mes d’abril, la Comissió de Salut Pública va decidir suspendre l’administració de la segona dosi del fàrmac d’AstraZeneca després que se’n notifiquessin alguns efectes adversos. La Comissió decidirà aquesta setmana si s’administra la segona dosi de la vacuna a les persones de menys de 60 anys que ja van rebre la primera.

Altres col·lectius que també han rebut aquest vaccí, com els farmacèutics, van emplaçar la setmana passada al Ministeri de Sanitat a completar la immunització amb la mateixa vacuna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat