L’impacte municipal de l’acord estatal per apujar el sou dels empleats públics

entrada ajuntament

Els empleats públics que depenen de l’Estat, dins dels quals hi ha també els que treballen a les entitats locals, tindran un increment salarial de fins el 9,5% en els pròxims tres anys, segons l’acord al que ha arribat la Mesa General de Negociació de la Funció Pública. És una proposta del Ministeri d’Hisenda que compta amb el suport de CCOO i UGT. La pujada del 2023 serà del 3,5%, que també hauran d’assumir els ajuntaments. L’alcalde Marc Buch advertia dilluns a La Ciutat de l’impacte que tindrà en el pressupost municipal que s’ha de començar a treballar.

La proposta aprovada perquè s’incorpori al projecte de llei dels Pressupostos Generals de l’Estat compta apujar els sous dels empleats públics entre un 8% i un 9,5% en tres anys. Segons explicava la ministra d’Hisenda en roda de premsa, aquesta setmana, el pacte al que s’ha arribat amb els sindicats vol posar en valor el personal que està al servei de les diferents administracions públiques, que ha tingut un paper essencial durant la pandèmia, i s’inclou en el paquet de mesures d’escut social per esmorteir els efectes de la crisi.

Aquesta tindrà impacte en els ens locals, que l’hauran d’assumir a nivell pressupostari. Més de mig milió d’empleats públics que se’n beneficiaran són treballadors dels ajuntaments. En el cas de Calella, aquest increment s’haurà d’afegir a l’actualització salarial derivada de l’estudi dels de llocs de treball que es vol començar a desplegar aquest mes d’octubre. Segons l’alcalde Marc Buch, això obligarà a analitzar molt i molt bé cadascuna de les partides dels comptes del 2023.

El Govern espanyol ja ens està anunciant que hi haurà un increment com a mínim del 3,5% de la massa salarial. Serà un increment important per a l’Ajuntament de Calella, i això obliga a estudiar molt bé els pressupostos. Caldrà veure els ingressos que tenim d’altres administracions i els propis per valorar ben bé on podem incrementar partides i on s’hauran de fer modificacions.

Recordem que la proposta del Govern Municipal d’implantació dels resultats de la VLT també és a tres anys vista. Es preveu començar amb una primera fase aquest darrer trimestre del 2022 comptant amb la reserva de 120.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *