Agulles i xeringues ja es recullen en un punt fix a la deixalleria municipal

L’Agència de Residus de Catalunya ha homologat el nou punt de recollida específic d’agulles, xeringues i objectes punxants que s’ha habilitat a la deixalleria municipal. Per dipositar-los al contenidor, aquests residus s’han de portar dins d’un recipient rígid i estanc de plàstic que no puguin travessar i evitar així punxades accidentals. El destí final és la planta de valorització de residus, on se’n fa una combustió controlada.

El contenidor específic per a la recollida d’agulles i objectes punxants s’ha instal·lat en un espai tancat i cobert, on s’hi han d’abocar els residus especials perillosos. Des d’allà es porten a la planta incineradora, on es fa una combustió controlada que elimina tots els residus. Els gasos es filtren abans d’expulsar a l’atmosfera i les escòries es porten al dipòsit controlat.

La deixalleria municipal de Calella es troba al punt quilomètric 2 de la carretera d’Hortsavinyà. Durant l’estiu manté l’horari d’obertura habitual:

– de dilluns a divendres, de 9 a 13h i de 15.30 a 17.30h
– dissabtes, de 9 a 14h

Residu, on vas?

L’Agència de Residus de Catalunya té l’espai web residuonvas.cat que permet conèixer de manera visual on s’ha de llençar cada residu per a reciclar-lo correctament. Així, s’optimitza el procés de reciclatge i es millora el medi ambient.

Un cop dins, podem buscar un residu pel seu nom i informar-nos sobre el contenidor on s’ha d’abocar o si s’ha de dur a la deixalleria, quin procés de reciclatge segueix i en què es transforma. També permet accedir al directori de deixalleries existents amb informació sobre ubicació, horaris, telèfons de contacte i residus que s’hi recullen.

residu on vas

Hi ha un apartat específic amb contingut sobre la importància del reciclatge i consellers per fer-ne una bona pràctica, o preguntes freqüents.

Aquesta eina es va desenvolupar per a la campanya Envàs, on vas de l’any 2013 i s’ha anat actualitzant i ampliant serveis fins data d’avui. És una eina on col·laboren els sistemes integrats de gestió Ecoembes i Ecovidrio.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *