“Aires de Brasil”, el còctel millor puntuat al concurs de Cocteleria Jove de Catalunya

L’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar ha tornat a convocar als bartenders del futur en la 38 edició del concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, celebrat a mitjans de febrer. Un dels premis del certamen s’ha quedat a casa: el de la millor puntuació del jurat per una preparació inèdita a base de vodka i amb tocs exòtics. Porta per nom “Aires de Brasil” i és una elaboració de Nelson Calleja.

L’alumne del centre santpolenc es va emportar el trofeu de l’Associació Catalana de Sommeliers per al còctel amb major puntuació del jurat degustador per a una mescla que concentra els aromes i els gustos del Brasil, molt exòtic i amb un punt dolç. Porta vodka aromatitzat amb vainilla, suc de fruita de la passió, xarop de vainilla i unes rodanxes de pinya i maracujà. Nelson Calleja explicava a La Ciutat amb què es va inspirar.

Em vaig inspirar en un viatge que vaig fer a Copacabana, al Baril, i tot els records que en tinc: l’ambient dels carrers, l’olor del menjar, el paisatge tropical…. El nom li vaig posar per les dues fruites que porta: maracujà i pinya, descobertes allà. El còctel m’hi transporta.

L’alumne de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar era un dels participants del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya que convoca el propi centre. El certamen més prestigiós i amb solera que s’organitza per avaluar els bantenders del futur. El jurat valora aspectes teòrics i pràctics, que són els que tenen més pes; tal com ha indicat Josep Sala, docent del departament de restaurant del centre.

No només valorem el còctel, sinó també com es desenvolupen ells a l’hora de fer-lo: l’habilitat i la destresa, la mescla d’ingredients… Valorem com treballen i com es desenvolupen cara al públic.

En aquesta edició del concurs, hi han participat alumes d’escoles d’hostaleria de Sitges, Barcelona, Girona, Osona, Girona i del Vallès Oriental. S’estan preparant per treballar en el món de la restauració, una professió –segons Sala– amb moltes sortides a nivell laboral.

Tenen moltes sortides, des d’anar a treballar a hotels de primer nivell fins a restaurants. Des de l’escola universitària els preparem per anar a sala o a la cuina.

A Sant Pol de Mar hi ha oferta formativa en direcció hotelera, gastronomia i arts culinàries, i restauració i esdeveniments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *