El Govern espera tancar “aviat” l’informe de la valoració de llocs de treball

entrada ajuntament

L’informe de la valoració de llocs de treball que l’Ajuntament prendrà de referència per revisar i posar al dia els sous del personal municipal està a punt d’enllestir-se. Avui dimarts hi ha convocada una nova reunió entre representants de l’Ajuntament i de la plantilla, que podria ser la definitiva. Un cop s’hagi tancant el document que concretarà els aspectes tècnics de l’estudi, aquest es portarà a aprovació del Ple Municipal, tal com va confirmar l’alcalde Marc Buch fa uns dies en una entrevista a Ràdio Calella TV. També va avançar que el Govern no l’implantarà en la seva integritat perquè la llei no ho permet –mantenint-se en el seu argumentari–, però va obrir la porta a fer-ne “adequacions singulars” per a places o categories laborals prèviament acordades amb la part social.

El conflicte laboral que va suposar la “plantada” de la plantilla de la Policia Local i el tancament de la comissaria en període nadalenc podria estar a punt de resoldre’s. Ajuntament i sindicats es tornen a reunir avui amb l’objectiu de tancar definitivament l’informe de la valoració de llocs de treball que determina com s’ha de fer l’actualització salarial del conjunt de la plantilla municipal. El portaveu del Govern, Josep Torres, va dir en l’última sessió plenària que “l’acord no ha sigut molt difícil”.

El document tècnic de la valoració de llocs de treball (VLT) la tancarem com a tal. Hi ha un acord que pràcticament ja existia abans de la pandèmia, no ha sigut molt difícil. Llavors el tema serà l’aplicació, però estem treballant per trobar la manera de fer-ho.

El pressupost municipal del 2022 no contempla una partida específica per aplicar l’actualització salarial perquè, tal com manté el Govern, la llei de pressupostos generals limita els augments de les retribucions del personal del sector públic. Així doncs, es treballa amb la idea de fer adequacions singulars per a places o categories laborals específiques, previ acord amb la part social, que es puguin cobrir amb el pressupost corrent.

Calella en Comú sobre les contractacions menors de personal: “Són pràctiques innecessàries i no gaire legals”

El portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, va advertir al Govern Municipal de la necessitat de reduir “de forma radical” la contractació d’autònoms i d’empreses de treball temporal per realitzar feines a l’Ajuntament de Calella que tinguin “caràcter estructural”. En l’última sessió del ple municipal, els comuns van donar per feta una circumstància que la Fiscalia va recollir en l’escrit d’acusació contra l’alcaldessa per les contractacions derivades de la campanya turística és Calella.

Tots sabem que tenim contractacions no de capítol 1 per feines estructurals. La majoria a través de Barna Porters o Nordeste. Cal iniciar una via per eliminar això; hi ha oportunitats i eines legals per fer-ho.

Una afirmació que el portaveu del Govern Municipal, Josep Torres, va apressar-se a negar, tot insistint que les decisions en aquest àmbit estan supervisades i avalades des del punt de vista tècnic.

Les contractacions que fem amb autònoms, la majoria contractes menors, són per feines no estructurals. Si contractéssim un autònom per fer d’arquitecte, aquí sí tindríem un problema.

A tot això, Torres va recalcar la diferència entre les contractacions menors a persones autònomes i la prestació de serveis per mitjà d’empreses com les citades, Barna Porters i Grupo Nordeste.

Barnaporters i Nordeste són contractacions licitades, no menors. A més, no licitem treballadors o treballadores, sinó hores de treball. Llavors és l’empresa qui determina a qui envia a Calella per al lloc o la substitució que necessitem.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *