Ajuntament i grup promotor responen al manifest en contra la platja de gossos

La platja de gossos que es posarà en marxa aquest estiu a Calella està portant cua entre detractors i partidaris. Aquesta mateixa setmana un grup de veïns ha entrat per instància al registre de municipal un manifest en contra del nou espai de lleure pels animals, que tindria el suport de més de 500 persones. Consideren que la platja i l’aigua s’embrutaran i que hi haurà contaminació acústica i problemes de convivència amb la resta de banyistes. A més, asseguren que és una zona amb usuaris molt fidels que perdran l’espai on solien posar-se. Davant d’això, Ajuntament i grup promotor i l’Ajuntament han respost a les crítiques i han legitimat el resultat de la consulta popular. Per tant, la platja de gossos al tram entre Escoles Pies i Bartrina serà una realitat aquest mateix estiu.

Fins a 541 veïns s’han adherit al manifest contrari a la platja de gossos i a la ubicació recentment escollida per aquest nou espai del litoral calellenc. El text, entrat per instància a l’Ajuntament, deixa pal·les les desavinences d’aquest grup de veïns per com s’ha dut a terme tot el procés de votació i els criteris per escollir l’emplaçament, justament consideren que el poble és qui hauria d’haver votat també en quin punt s’havia d’ubicar aquesta nova platja.

En la sèrie d’arguments contraris que esgrimeixen al llarg del manifest, també fan constar que aquesta platja podria devaluar i malmetre la imatge de Calella, i la qualitat de la platja, més enllà de produir una contaminació acústica pels veïns de l’entorn. Per tot plegat, proposen repetir la consulta o canviar la ubicació. Dues opcions que aquest grup de veïns veuria amb bons serien al costat del Cementiri i del Club Nàutic o darrere del Camp de Futbol de Mar.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcalde, Marc Buch, ha tornat a fer una crida a la calma i ha demanat no “posar la bena abans de la ferida“. També diu que, després d’aquesta primera experiència, serà el moment per analitzar les problemàtiques que puguin sorgir i posar-hi solució.

El que els hi diria és que, ara quan entri en funcionament, serà el moment d’avaluar la platja. Creiem que la ubicació és l’adequada, però també és cert que, si després, es generen molts problemes serà el moment de veure com ho podem solucionar. Jo demano paciència, comprensió i esperar que es posi en marxa i reitero, no posar la bena abans de la ferida.

Per la seva part, el grup promotor també defensa la ubicació escollida. Asseguren que és fruit del consens polític i fet a partir de criteris tècnics, el que reclamaven des de l’inici. També afegeixen que, el manifest que han fet circular els veïns contraris al nou espai, està basat en arguments contradictoris. Albert Comas és membre del grup promotor.

S’han basat en una sèrie d’arguments que nosaltres no els veiem de la mateixa manera. Es basen en el fet que una platja de gossos embruta només. Embruta l’aigua i la sorra i nosaltres creiem, fent una comparativa amb altres platges de gossos, que qui més embruta són les persones. Una platja de gossos no està més bruta que una de normal. A més, en el manifest també es contradiuen, en un punt parlen que aquesta platja devalua la imatge de Calella i després diuen que es farà un efecte crida.

El grup promotor, com el Govern Municipal, considera que després de la consulta popular on van participar 1.313 calellencs i calellenques, la platja de gossos està totalment legitimada. Diuen que la ciutadania ha parlat i que ara cal respectar i aplicar el seu resultat.

Aquesta platja s’ha decidit mitjançant un acte de democràcia directa, on la població va poder decidir si volia o no el nou espai. Considerem que aquesta platja de gossos queda absolutament legitimada, perquè hi ha hagut dos mecanismes, mitjançant la democràcia directa i representativa que ho avalen. Estem molt contents que finalment es pugui fer.

Justament, perquè sigui una realitat aquest estiu, des del grup promotor demanen celeritat al consistori. Entenen que els procediments de l’administració són lents i feixucs, però esperen que el consistori compleixi les promeses de fer-la entrar en funcionament al llarg d’aquests dos mesos.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

 1. Gina ha dit:

  No és normal passar una platja de gossos just al carrer que baixa de l’Ajuntament…( centre del poble).
  Vaja imatge i quina pudor amb els excrements per tot arreu. Davant de la Creu Roja,!!! Gossos ben vigilats perquè no s’ofeguin…

  INCREÏBLE!!!!

 2. German ha dit:

  Hola,

  Espero que sigui una platja per a gossos i no un pipi-can.
  També posaran un pipi-can en aquesta ubicació?
  I per altre banda i segons en la pàgina web de CalellaCom diuen que la platja estarà ubicada entre els carrers de Sant Isidre i Escoles Pies. (publicat el 06/juny/2022) S’ha canviat de parer? ho podeu aclarir sisplau?
  No en tinc gos. I tampoc m’agrada la futura ubicació.
  Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *