Avui al MUTUR s’explica la vida als pobles més petits de Catalunya

El periodista i viatger Marc Serena participa avui divendres, 11 de novembre, al Cicle Viatgers que es fa al Museu del Turisme. Hi explicarà el projecte ‘Microcatalunya’ sobre els nostres pobles més petits. La xerrada és la segona que es fa a l’equipament relacionada amb viatges i viatgers.

imageMarc Serena explicarà el viatge que va fer durant set mesos, en el qual va recórrer 14.000 quilòmetres amb l’objectiu de visitar els 332 pobles més petits de Catalunya. El projecte va ser reconegut amb el Premi Carles Rahola de Comunicació Local el 2015. Després del viatge, ara està treballant per publicar un llibre i una aplicació per a dispositius mòbils. “A Catalunya hi ha un miler de municipis, i una tercera part té menys de 500 habitants. Reuneixen només un 1% de la població catalana però administren una tercera part del territori. I aquests pobles petits solen ser una mica oblidats per ser poc poblats, tot i que n’hi ha que gestionen un terme municipal més gran que el de Barcelona. Hem estat viatjant i coneixent la seva gent i a finals de mes sortirà el llibre“, ha explicat Serena.

Marc Serena ha reflexionat també al voltant del futur dels petits pobles, que no ha de passar sempre ni per l’agricultura ni tan sols pel Turisme, tot i que ambdós sectors son vitals en la història i en el dia de demà dels municipis petits. Serena: “El turisme és un sector en creixement, d0una manera bestial. A nivell mundial una o dues de cada tres persones que tenen feina treballen al sector del turisme, que està transformant ciutats i espais, llocs i gent. Els pobles petits no són aliens a això però no poden ser un teló de fons per un cap de setmana, tan sols un lloc bucòlic, no poden ser un lloc del record, sinó que també hi ha molta gent que hi viu, que fa el dia a dia, i que vol que si el seu poble no es dedica al turisme també pugui fer altres coses“.

Pel periodista fa sis anys ja va  recórrer trenta-cinc comarques catalanes amb transport públic i quan tenia vint-i-cinc anys va fer la volta al món per conèixer joves de la seva edat i ho va deixar escrit al llibre ‘La volta dels 25’, que s’ha publicat en cinc idiomes. L’experiència de Serena es completa amb un viatge recent en què ha creuat l’Àfrica per recollir històries d’amors prohibits i n’ha fet un libre. A més,s’acaba d’estrenar la seva primera pel·lícula: ‘Tchindas’, rodada al Cap Verd.

A la xerrada d’avui al Museu del Turisme, que es farà a dos quarts de vuit del vespre, a Marc Serena l’acompanyarà el fotògraf Edu Bayer, que també ha format part de l’aventura per micropobles catalans.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Marc Serena, emesa ahir a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *