Alba Vergés visita Calella i recolza la candidatura de Ponsdomènech per ERC

La vicepresidenta de la Mesa del Parlament, Alba Vergés ha fet una visita a Calella durant el matí d’aquest dissabte. Durant el seu recorregut per la ciutat, que no és la primera vegada que la visita, ha pogut parlar amb tothom que si li ha apropat, intercanviant així opinions i rebent elogis pel seu importat paper en els primers compassos de la pandèmia de la Covid-19, quan era consellera de Salut.

Durant la visita, Vergés ha visitat el mercat municipal i ha concedit unes declaracions per a Ràdio Calella Televisió, on ha fet un repàs de l’actualitat, tant nacional com calellenca.

En primer lloc, ha lloat la figura de Xavier Ponsdomènech com a candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de maig de 2023:

Tindreu un gran alcalde, no és la primera vegada que vinc i passejo amb ell. Penso que és el moment perquè ERC amb el Xavier al capdavant pugui liderar aquesta ciutat que necessita vehicular les transformacions que proposem a nivell nacional i traslladar-les a Calella.

Com a exconsellera de Salut, Alba Vergés compta amb uns coneixements prou importants per a valorar la importància de l’ampliació de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella. L’alcalde accidental, Marc Buch, ja va afirmar que el nou Sant Jaume es farà “sí o sí”.

Per la seva banda, la vicepresidenta ha recalcat la importància d’ampliar l’hospital:

És una ampliació necessària, ens vam comprometre a planificar-la i estic convençuda que quan tothom hagi fet els passos que li corresponen, des de Salut continuaran amb el compromís que teníem nosaltres. Perquè es necessita tenir un servei en condicions. A Catalunya tenim molta divergència, alguns hospitals són molt nous i altres, com el de Calella, cal renovar-los i ampliar-los per a tenir els espais adequats per un sistema de salut fort amb plena capacitat.

A més, Vergés va ser al capdavant de la conselleria de Salut durant els moments més durs de la pandèmia. Ara, ja amb la situació més controlada, la vicepresidenta ha recordat els primers moments a l’hora de gestionar i controlar la Covid-19:

Et colpeix molt haver passat tot això, la primera onada va ser terrible, hi havia molts contagis greus amb una mortalitat alta. Va ser terrible i complex. Vam poder muntar una estratègia de vacunació que va canviar aquesta pandèmia. Dos anys després, ho vaig deixar amb un bon percentatge de vacunació i amb la satisfacció de veure baixar les onades i amb un moment molt diferent.

Al carrer em trobo molts ànims i agraïment, molta gent m’agraeix el que vaig fer i per estar al capdavant i per acompanyar-los. Eren moments molt exigents. Jo, en canvi, pregunto per la gent, que es cuidi i segueixi endavant”.

La invasió russa d’Ucraïna i la guerra, està produint un immens dolor a la població ucraïnesa, tant a la resident a Catalunya, com la que es troba dins les fronteres del seu país. La vicepresidenta ha mostrat el seu suport i el del govern català a totes les víctimes del conflicte:

El govern té la responsabilitat en l’acollida de les persones. Malauradament, ja podríem superar el milió de refugiats en un temps rècord. Aquí tenim molta població ucraïnesa que vol acollir les seves famílies. També estem al costat de la població russa que alça la veu i diu que la guerra no és la solució. Aquest conflicte només porta destrucció i mort. Tota la solidaritat a les víctimes i exigència als canals per la pau i la diplomàcia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *