Torrent (Mobilitat): “No podem convertir Jovara en una carretera”

2017-04-11-PHOTO-00013428

El tinent d’Alcaldia de Mobilitat, Albert Torrent, defensa l’horari de tancament del carrer Jovara, que durant l’estiu s’amplia de les sis de la tarda a les set del matí, per evitar que es converteixi en l’alternativa a la carretera NII. Tot i recordar que la mesura és anterior a l’entrada de l’antiga CiU al Govern Municipal, l’han mantinguda amb l’objectiu d’avançar en la pacificació del trànsit per dins el nucli urbà de Calella.

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el nou horari en què està permesa la circulació de vehicles pel carrer Jovara. El tinent d’Alcaldia de Mobilitat ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV que ja en l’anterior mandat, i amb el Govern de l’antiga CiU, es va decidir acotar les hores de tancament però mantenint-ne la prohibició a les nits. L’argument és evitar que s’hi traslladi la circulació que es registra a l’NII.

“Per la carretera hi circulen 3.500 vehicles diaris en direcció Girona, i quan hi ha un embús l’alternativa és Jovara perquè travessa tot Calella; i això és el que hem d’evitar per la pacificació del trànsit. No podem convertir el carrer llarg en una carretera i la manera és amb aquesta restricció durant unes hores. Ho fem a la nit per seguretat, perquè tenim evidència que els cotxes van més ràpid”, ha explicat Albert Torrent.

I ara a l’estiu, no s’hi pot circular de les sis de la tarda a les set del matí, excepte vehicles autoritzats. És a dir, aquells que tenen l’aparcament al sector afectat per la mesura.

El tinent d’Alcaldia de Mobilitat assegura que s’imposen “molt poques multes” per saltar-se la prohibició de circulació a Jovara, i que en tot cas, se n’ha reforçat la senyalització. S’han col·locat nous semàfors i també indicacions verticals als dos cantons del carrer. “Hi ha la informació sobre els horaris, i quan no s’hi pot passar el semàfor es posa en vermell. Tot el que se’ns acudeixi per continuar cridant l’atenció del conductor ho continuarem fent”, ha assegurat Torrent.

La Policia Local de Calella té actiu un compte de correu electrònic (accessos.policia@calella.cat) on es poden fer demandes de circulació per motius fonamentats. També es poden fer les peticions prèvies via telefònica. “Som conscients que hi poden haver necessitats especials, tant que es coneguin prèviament o com a conseqüència d’una urgència que t’obligui, per exemple, anar a buscar persona gran o un menor que estigui malalt, o acompanyar una persona amb mobilitat reduïda. Llavors no es tramitarà la denúncia o es farà l’excepció per aquell dia”, ha exposat.

L’horari de tancament d’estiu es mantindrà fins a finals d’octubre. La prohibició de circulació afecta a tot tipus de vehicles, també les motocicletes que passen pel costat de les pilones. A l’hivern, el tancament va de les onze de la nit a les set del matí.

 

Com afectarà a la mobilitat el trasllat de l’Escola Salicrú a la fàbrica?

La comissió de Mobilitat preveu algunes mesures per atendre els efectes que tindrà el futur trasllat de l’Escola Salicrú a pocs metres dels accessos a dos altres centres educatius. Torrent ha confirmat la instal·lació d’un semàfor per creuar la carretera, i el tancament parcial del carrer Sant Pere al trànsit.

“El semàfor donarà accés a Sant Pere i, a més, es tallarà la part alta del carrer a les hores d’entrada i sortida. Però fora d’això, el trasllat de l’Escola Salicrú no tindrà altres conseqüències”, ha anunciat el tinent d’Alcaldia de Mobilitat.

En aquest sentit, no es canviarà el sentit de circulació de l’Avinguda del Parc. Per tant, els vehicles de la Policia Local tindran com a sortida normal el carrer Sant Pere. “La Policia Local sortirà, si és necessari, en contra direcció, o bàsicament es procurarà que en el moment d’entrada i sortida els vehicles estiguin fora”, ha apuntat Torrent.

Les obres d’adequació de la Fàbrica Llobet-Guri per acollir el centre educatiu van començar a finals de l’any 2016 i, segons el calendari previst per Ensenyament, han d’estar enllestides per a la seva entrada en funcionament durant el curs 2018-2019.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat