Albert Comas avança les propostes de la CUP en la negociació pressupostària

La CUP demana una partida de 70.000 euros per al manteniment de La Minerva

La CUP demanarà al Govern Municipal que obri una partida pressupostària específica per al manteniment de La Minerva de cara al 2023. Traslladarà a la negociació dels comptes una petició de l’AFA, davant la situació de degradació de les instal·lacions del centre que el partit atribueix a la mala gestió que l’executiu ha fet dels recursos en els últims anys, com assenyala que també passa a la piscina o el pavelló. El partit critica que s’hagin destinat els diners a projectes com el Museu del Turisme – amb una aportació municipal de 300.000 euros –, el cobriment de la part alta de la Riera Capaspre o a la Volta Ciclista a Catalunya. El cap de llista, Albert Comas, ha passat aquest matí per La Ciutat per també avançar amb quines propostes estan començant a treballar per incorporar-les al seu programa electoral.

L’alcaldable de la CUP ha dit que la gestió del Govern Municipal en els últims anys ha portat a l’actual degradació d’equipaments públics que denuncia.

Els diners hi són, però s’han gastat i en xifres molt elevades però no per a serveis bàsics del municipi perquè no s’han gastat per fer les amortitzacions de manteniment que necessitaven, i ara estan molt degradats. Tot això ha tingut una afectació directa el municipi.

D’aquí deriven algunes de les propostes que la CUP portarà a la mesa de negociació del pressupost del 2023. Per cert, ha explicat que només se’ls permeten aportacions en el programa d’inversió, no en la resta de capítols del projecte de comptes. El partit planteja una injecció de 70.000 euros per solucionar les deficiències de La Minerva – endolls, lavabos, repintat de parets, caldera o adequació d’escales –; que s’encarregui un estudi geofísic de la zona de l’aparcament de l’hospital; millorar l’accessibilitat dels passos de Creus, Bartrina i Àngel Guimerà; habilitar un espai de caravaning o, en l’àmbit de serveis socials, recupera la proposta d’obrir un menjador social i permetre l’accés a les dutxes d’equipaments municipals.

En un altre ordre de qüestions, la CUP continua defensant la municipalització del servei de neteja viària – ara concessionat a Urbaser – i fer una aposta rotunda per la sobirania energètica per mitjà de la creació d’una empresa pública de renovables. Són les anomenades comunitats energètiques que ja funcionen a la Catalunya central. Comas ha explicat que també es pot lligar a les polítiques socials, considerant que Calella és la tercera població més pobre del Maresme, segons les dades de què disposa.

Es tracta de la creació d’una empresa pública dedicada a la producció d’energia fent ús de la xarxa, a canvi d’un preu mòdic. Es pot vendre l’energia a privats o fer-la servir per a instal·lacions municipals (…) També es permet actuar en contra de la pobresa energètica i, com a municipi, distribuir-la a persones en situació de vulnerabilitat. A més, això permetria optar a moltes subvencions d’administracions que aposten per la creació de comunitats energètiques.

L’alcaldable de la CUP ha avançat que la sobirania alimentària tornarà a ser un dels eixos del programa polític que presentaran a les municipals del 2023. En l’actual context d’emergència climàtica, exposa que cal recuperar l’activitat agrícola i apunta tres mesures per promocionar-la:

La modificació del planejament urbanístic de sobre la Riera Capaspre i crear una marca Calella de productes de quilòmetre 0 (…) Lligat a l’impuls del Mercat Municipal, definir una zona per a la comercialització d’aquests productes bonificant o establint la gratuïtat de les parades per als productors locals.

L’alcaldable de la CUP ha dit que l’Ajuntament de Calella farà el gir a l’esquerra si la ciutadania així ho demana a través de les urnes, i ha dit que només sumaran amb les forces que defensen el dret a l’autodeterminació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *