Albert Deprius porta la Temporada Lírica de Calella a l’Institut del Teatre

El director de l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Harmonia ha participat en una taula rodona que ha organitzat l’Institut del Teatre titulada “Òpera més enllà del Liceu”. Deprius ha compartit l’experiència de la Temporada Lírica de Calella amb la resta de ponents, directors de festivals lírics i orquestres simfòniques.

Deprius ha reivindicat la presència de l’òpera a més punts de Catalunya, a més del lloc per excel·lència, el Gran Teatre del Liceu, a Barcelona. Ha subratllat el llarg recorregut que té la música lírica a Calella.

No s’ha de deixar de fer òpera al Liceu, ni molt menys, al contrari, se n’hauria de fer encara molt més. Però a punts concrets del territori català, que per desgràcia som molt poquets, també estem lluitant per fer una temporada lírica i poder apropar l’òpera a tot el públic. És aquesta reivindicació, de dir escolta, a Calella també fem òpera des de fa molts anys que estem treballant gràcies a l’Associació Cor Orquestra Simfònica Harmonia i gràcies a l’Ajuntament de Calella

Enguany, la Temporada Lírica de Calella arriba a la seva 7ª edició. Deprius encara no ha avançat gaires detalls però ha remarcat la gran rebuda del públic que té cada any i l’alt nivell dels cantants i de l’orquestra. També ha demanat més finançament, perquè assegura, el pressupost és massa ajustat i cada vegada és més dificíl tirar endavant.

Com a positiu, destacar sempre la gran rebuda de públic que tenim, que ens segueix a tots els concerts, tots els diferents formats que fem i que se n’està parlant i molt a fora de la ciutat. També valorem que estem cada cop oferint més qualitat en tot: en el nivell de cantants que portem, en la pròpia orquestra, que és una cosa a destacar. Com a negatiu destacaria el baix pressupost que disposem, tant el nostre propi, perquè és difícil aconseguir finançament propi, com l’aportació de l’Ajuntament del qual estem agraïdissims però que és un pressupost ajustat

En la taula rodona han participat, també Armin Heinemann, director d’Òpera Ibiza, Carles Ortiz, director d’escena d’Amics de l’Òpera de Sabadell, Jonaina Salvador, fundadora d’Andorra Lírica, Rosa Bassedas, coordinadora d’Amics de l’Òpera de Sarrià i Toni Galera, CEO de Més músics, tot plegat moderat per Anna Ponces.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al director de l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Harmonia de Calella, Albert Deprius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *