Ovidi 4, amb David Fernández, omple l’Orfeó en un vespre de música i poesia reivindicativa

Butaques plenes ahir per veure l’espectacle-concert “Cuidem-nos” d’homenatge al cantautor alcoià Ovidi Montllor. Dalt l’escenari el mestre i poeta olotí David Caño, el músic valencià Borja Penalba -conegut per haver tocat amb Lluís Llach, Feliu Ventura o Maria del Mar Bonet-, la cantant valenciada Mireia Vives, i l’activista i periodista David Fernández, ex cap de files de la CUP al Parlament de Catalunya. Els quatre van posar en escena una representació multidisciplinar, mescla de poesia i cançó.

Ovidi Montllor va formar part de la Nova Cançó, un moviment artístic que va impulsar la música catalana en ple franquisme. Les seves lletres recollien una crítica directa, una revolta contra les desigualtats i les injustícies; i aquest és l’esperit que fa reviure l’espectacle Cuidem-nos que ahir es va portar a l’Orfeó.

Més de dues-centes persones van omplir el teatre per seguir l’espectacle d’Ovidi4, que s’havia hagut de posposar per la coincidència amb la vaga general. El compromís del quartet amb la cultura i les lluites socials va quedar demostrada llavors i també ahir. Van omplir l’escenari amb consignes en favor de la cultura, contra les retallades, de record a Guillem Agulló, per demanar l’acollida dels refugiats o l’alliberament dels polítics presos i el retorn dels exiliats.

La proposta estava organitzada per la CUP, que celebra l’èxit de la convocatòria amb la qual defensen la cultura popular i la seva presència en totes les esferes de la vida. Núria Freixas i Adil Marouan, membres de la candidatura per a les municipals, van aprofitar per apuntar algunes de les seves propostes electorals: abonar part del bitllet de tren als joves que han de seguir els estudis superiors fora de Calella, millorar la dotació pressupostària per al lloguer juvenil o crear un corredor natural que connecti el municipi amb el Montnegre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *