Alerta amb els robatoris a la platja: la prevenció, clau per evitar-los

Ser víctima d’un robatori o d’un furt és sempre una situació angoixant, però encara ho és més si es produeix a la platja i la víctima es queda sense roba i sense pertinences personals. És per això que Mossos d’Esquadra demana molta precaució aquest estiu amb els robatoris a la platja. Asseguren que són espais on la gent sol ser més confiada i acostuma a relaxar-se, per tant, convertint-se en potencials víctimes. Davant aquesta situació, la Policia Local de Calella i els Mossos d’Esquadra han explicat a Ràdio Calella TV un seguit de mesures que poden ajudar a prevenir aquests delictes.

Sigui des de l’aigua o a la tovallola, sempre cal estar atents a tots els nostres objectes personals que duem a sobre quan anem a la platja. Els Mossos d’Esquadra informen d’algunes de les mesures que es poden dur a terme. Des del cos, expliquen que, justament, prevenir un possible robatori pot evitar que s’acabi produint. La clau, agafar només el més indispensable per anar a la platja.

Hem d’anar amb la documentació estrictament necessària. No cal anar amb el carnet de conduir i el DNI. Valorar si cal anar amb joies o objectes de valor. Evidentment tenir sempre vigilats tots els objectes. Procurar deixar el menys temps possibles les nostres pertinences sense vigilància i desconfiar si algú proposar vigilar les teves coses.

Els Mossos també avisen d’un perfil de furtador molt concret que, generalment actua de nit, quan cau el sol.

Tenim un perfil de furtador que és dona bàsicament a les nits. Gent que va al vespre, es banya o passeja deixant les coses a la sorra i ve el reptador… és aquella persona que s’arrossega rapta per la sorra, agafa les coses i ni ens adonem, perquè des de l’aigua no el veiem.

I davant de qualsevol sospita o actitud estranya, trucar al 112.

Si hi ha alguna persona estranya en posició de vigilància, no ens refiem, truquem immediatament al 112.

En ciutats com Barcelona, la Guàrdia Urbana de platges tenen preparat un lot amb roba de recanvi bàsica i tiquets de transport públic d’un sol ús.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *