Alfred Larroya (ÒC): “Nosaltres sempre hem defensat l’amnistia”

Després de l’anunci d’acord entre Junts i el PSOE, han estat diverses les reaccions. Mentre que a la capital espanyola s’han produït disturbis i manifestacions contraris a la futura llei d’amnistia que ha permès el pacte, a Catalunya gran part de la societat política i civil celebra la futura norma. Un dels primers promotors d’una llei de l’amnistia, Òmnium Cultural, calcula que se’n podrien beneficiar a un mínim de 1.500 persones encausades per exercir els seus drets fonamentals entorn la consulta del 9N i de l’1O.

Alegria continguda a Òmnium perquè ara caldrà veure en què queda tot plegat i què diu el text. L’entitat en els darrers mesos ha estat fent un estudi sobre a qui podria beneficiar la futura llei de l’amnistia. Des d’Òmnium Alt Maresme el seu portaveu, Alfred Larroya, ha recordat que sempre ha estat la seva primera opció, inclús quan els indults van centrar tot el debat.

Òmnium ja va iniciar la campanya per presentar una proposició de llei d’amnistia al Congrés l’any 2021 per a tots els processats i condemnats pels fets del procés independentista del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. En aquell moment el PSOE va rebutjar la proposició al·legant que el text proposant “no tenia cabuda” a la Constitució.

L’amnistia deixa sense efecte tota mena de procés i investigacions i barra el pas a l’inici de qualsevol procediment ni diligència amb relació als aspectes citats, per la qual cosa, les persones beneficiades per aquesta llei no podran ser interrogades ni investigades ni citades a comparèixer ni detingudes ni processades per aquests fets.
Larroya apunta que aquesta nova llei no serà la solució definitiva però sí que un nou punt de partida per avançar cap a l’autodeterminació.

El redactat concret de la llei el coneixerem ben aviat, quan es registri al Congrés per començar-ne la tramitació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *