Ali Renaciente: “Amb el rap vaig poder donar a conèixer la violència de Colòmbia”

Ali noti00000000

El cantant colombià resident a Calella, Ali Renaciente, ha passat aquest matí pel programa La Ciutat per presentar el nou videoclip del seu hit “Ven a Calella”, un homenatge als tretze anys que porta residint a la ciutat i on intenta plasmar el seu respecte i agraïment al poble calellenc per acollir-lo. En el videoclip, presentat avui en exclusiva a Ràdio Calella Televisió, apareixen imatges dels llocs més representatius de Calella com el Far, la platja gran, el Parc Dalmau o el Passeig Manuel Puigvert. En menys de 24 hores el videoclip ja acumula prop de 2.000 visualitzacions.

Ali Renaciente va venir a Calella fa tretze anys fugint de la violència del seu poble natal a Colòmbia. Va venir per treure’s una llicenciatura en resolució de conflictes i construcció de pau a la Universitat Autònoma de Barcelona. I és que Renaciente va començar la seva carrera musical l’any 2000 on va iniciar el seu projecte per donar a conèixer la problemàtica del seu poble i la situació de violència extrema amb la qual convivien. Uns primers anys musicals que han marcat molt la carrera de Renaciente tal com explicava en declaracions al programa La Ciutat.

Vaig crear el meu grup a Colòmbia per donar a conèixer la situació que es vivia allà, perquè no sortia en cap mitjà de comunicació i el rap va ser l’única manera de donar a conèixer la violència que patien dia rere dia les famílies d’allà. Llavors vam anar creixent, vam fer gires nacionals i internacionals, i a través d’una organització vam poder venir a tocar a Catalunya i així és com vaig venir per primer cop aquí.

Els primers anys de Renaciente han estat molt marcats per l’estil del trap i el rap urbà que ha utilitzat per a denunciar la situació de conflicte del seu poble natal. Fugint d’aquesta violència va arribar a Calella fa tretze anys i ara li ha volgut dedicar una cançó, que ha estrenat videoclip aquesta setmana, i que sota el nom de “Ven a Calellaintenta plasmar el seu respecte i agraïment al poble calellenc per acollir-lo. En el videoclip es mostren imatges molt representatives de la ciutat, com el Far, el Parc Dalmau o l’Ironman.


 
Renaciente ara està de gira després de treure nou disc l’any passat; Rompiendo Fronteras, on s’atreveix a provar amb més de 7 estils musicals diferents. I és que el nou disc acumula més de 100.000 visualitzacions a YouTube i la seva cançó “Sin Miedo” és la més escoltada de tot el disc. És per això que Renaciente vol que el seu primer gran concert sigui a Calella i no descarta poder tocar per Barraques.

Hem intentat parlar amb l’organització perquè la nostra idea és aquesta, poder tocar a Calella i fer el primer concert multitudinari aquí al meu poble. Vaig escoltar una frase que diu que un artista el primer que fa és conquistar el seu poble, i és el que vull fer. Perquè Calella és el meu poble, jo em sento calellenc.

Renaciente ara està fent els primers passos per a poder tocar a Barraques, per això els que el vulguin escoltar en directe a Calella hauran d’esperar un temps, de moment es poden gaudir totes les seves cançons al seu canal de YouTube, AliRenaciente, on té prop de 2.000 subscriptors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *