Torres confirma que s’ha reclamat a la propietat la neteja de la finca dels Apartaments Codina

El tinent d’Alcaldia Josep Torres, regidor del districte de Valldenguli, ha respost al temor expressat pels veïns dels Apartaments Codina, que alertaven del risc que comporta l’abandó d’una finca que està a tocar dels blocs de pisos. Les bardisses han crescut i les branques dels arbres toquen als balcons. Els preocupa en l’hipotètic cas que es declari un foc, que podria arribar als habitatges. Torres ha dit que s’és conscient de la situació i que ja s’ha tramitat la reclamació a la propietat.

El regidor de districte ha explicat a Ràdio Calella TV que són peticions que es realitzen de forma regular des de l’àrea de Medi Ambient. Admet però que el cas de Codina és prou important i que l’Ajuntament ja ha notificat formalment a la propietat que té l’obligació de mantenir neta la seva parcel·la.

“Havíem tingut converses sobre això i automàticament es va enviar una carta a la propietat reclamant la neteja. Això va ser la setmana passada o l’anterior, a molt estirar (…) La llei obliga a la propietat a tenir neta la seva finca però hi ha qui no ho acaba de complir, i això ens obliga a nosaltres a anar-hi al darrera. Òbviament si hem de fer algun tipus d’intervenció necessitem el permís de la mateixa propietat, que no tindria sentit, o d’un jutge. I això s’allargaria moltíssim”, ha avançat.

Josep Torres compta amb la bona voluntat de la propietat per resoldre la situació d’abandó de la finca, que està a tocar dels blocs de pisos número 11 i 12 de Codina.

En relació a l’altra proposta dels veïns, delimitar una franja de protecció contra incendis per tota la zona de Capaspre. El tinent d’Alcaldia hi respon dient que en faran una valoració tècnica. “Quan se’ns presenta alguna idea, demanem l’estudi tècnic i en funció d’això prenem decisions polítiques”, ha aclarit.

Els veïns van plantejar aquesta possibilitat després que la Generalitat i la Diputació de Barcelona hagin posat en marxa una campanya per fomentar les franges de protecció contra els incendis, que s’acompanya d’ajuts per a propietaris i ajuntaments.

Quant a la neteja, que segons els veïns és una altra assignatura pendent el barri, Torres també hi ha respost: “És un assumpte que té molt a veure amb la percepció ciutadana. Si en aquest moment creuen que no acaba de funcionar, la qual cosa no m’havia arribat, jo faré els tràmits amb el servei de neteja”.

El regidor de districte i tinent d’Alcaldia d’Observatori de Ciutat ha posat en valor l’esforç fet en els últims anys per posar al dia el barri.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Josep Torres, avui a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *