Aliança dels principals municipis turístics de la costa catalana

Els alcaldes de Santa Susanna, Salou, Lloret de Mar i l'Ametlla de Mar impulsen el "lobby" turístic de la costa catalana

Les quatre poblacions turístiques que lideren les marques Costa de Barcelona, Costa Brava, Costa Daurada i Terres de l’Ebre han creat una associació que vol aglutinar totes les destinacions de llarga trajectòria del litoral català. El grup impulsor està integrat per Santa Susanna, Lloret de Mar, Salou i l’Ametlla de Mar, que plegades sumen més de 16 milions de pernoctacions turístiques. L’objectiu és promoure un espai de reflexió col·lectiva i de coordinació davant reptes i problemàtiques comunes. L’alcalde Joan Campolier ha explicat a Ràdio Calella TV que estan oberts a futures adhesions i que diverses poblacions de l’Alt Maresme, com Calella, s’han interessat a formar part de la iniciativa.

Davant la constatació que comparteixen interessos, inquietuds i problemàtiques, les quatre destinacions líders de les marques turístiques de costa de Catalunya han decidit unir-se per fer-se fortes davant les administracions. Fins ara, no tenien un interlocutor únic que defensés els seus interessos com a població, i amb aquest objectiu han impulsat la creació de l’Associació de Municipis Turístics de la Costa Catalana. El grup està format per Santa Susanna, Lloret de Mar, Salou i l’Ametlla de Mar, les que tenen més pes quant a nombre de pernoctacions anuals. Juntes en sumen més de 16 milions anuals.

L’alcalde Joan Campolier ha explicat que un dels reptes del lobby turístic serà promoure i desenvolupar una llei sectorial. Són declaracions a Ràdio Calella TV.

 

La Generalitat no té una llei sectorial de turisme, com per exemple sí que n’hi ha de comerç. L’any 2002 es va aprovar però no es va desenvolupar el reglament i ha quedat en res. Ara es tracta de fer un front comú perquè tots els municipis turístics comparteixin problemàtiques i es puguin presentar davant les administracions que pertoqui.

Segons Campolier, l’Associació de Municipis Turístics de la Costa Catalana defensarà els interessos d’un sector que és estratègic per a l’economia dels respectius territoris. Posa d’exemple la polseguera que va aixecar el decret per regular els habitatges d’ús turístics – que establia una ràtio de 10 per cada 100 habitants –, i que finalment ha quedat en l’aire per la reacció de poblacions on això disparava l’oferta existent i posava en risc la indústria hotelera i d’allotjament.

Un cop constituïda i en ple procés d’elaboració dels estatuts, l’entitat s’obrirà a la resta de poblacions de costa. Calella o Malgrat de Mar – segons ha indicat Campolier – ja han manifestat el seu interès per adherir-se a la iniciativa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.