Joan Coscubiela: «Si no resolem aviat el conflicte del país, passarem d’aigües empantanades a aigües putrefactes»

Joan Coscubiela avui a la presentació del seu llibre "Empantanados"

L’exdiputat al Parlament per la coalició Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha presentat avui el seu llibre «Empantanados, una alternativa federal al sóviet carlista» a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça. En el llibre, l’exdiputat explica com s’ha arribat a la situació política actual, prenent com a referència el discurs que va pronunciar el 7 de setembre de 2017 al Parlament de Catalunya.

Coscubiela assegura que, actualment, el país està empantanat, i que si no es resol aviat el conflicte, es passarà d’aigües empantanades a aigües putrefactes. L’exdiputat creu que no hi ha una resposta clara però sí creu que es poden intentar “microsolucions”.

Em temo que, en aquests moments, per sortir de l’empantanament, el que ens toca és intentar microsolucions que sobretot el que facin sigui evitar la major radicalització del conflicte, és a dir, passar d’una situació d’escalfament a una situació de refredament. Què vull dir amb això? Que es constitueixi aviat el govern de Catalunya, que es normalitzi, dins del possible, institucionalment, la pròpia autonomia de Catalunya, que les persones que estan a la presó, surtin de la presó, que s’aprofiti la possibilitat d’un nou model de finançament autonòmic per millorar de Catalunya… És a dir, hi ha microcoses que es poden posar en marxa, però solució en majúscules jo no sóc capaç de veure-la.

Coscubiela afirma que els conflictes entre els dos blocs –també dins dels mateixos blocs– ha portat Catalunya a la ruïna. Per això, reivindica l’equidistància, molt criticada per la resta de partits.

Arriba un moment, que ja és evident, que la pugna insomne dins dels blocs, però també entre els dos blocs, el que provoca és un empantanament que ens porta a tots a la ruïna. Que porta a la fractura social, que porta pèrdua de pes econòmic de Catalunya, que porta a la pèrdua de les institucions, que porta a l’empresonament de determinats líders independentistes i que a més està ja sent un problema espanyol, cosa que reconeix tothom i que està afectant també a la qualitat de la democràcia espanyola. Quan al final és bastant evident que la pugna entre els hooligans no beneficia a ningú sinó que perjudica a tothom, és el moment en el que l’equidistància resulta més necessària.

Joan Coscubiela creu que no hi haurà noves eleccions; tot i així declara que no s’atreveix a dir res ferm i segur perquè han succeït moltes coses que mai hagués pensat que podrien passar.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’exdiputat al Parlament per la coalició Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *