Calella en Comú impugna per “discriminatori” l’acord del Ple sobre l’augment de sou per al cap de la Policia Local

comissaria policia local web

Calella en Comú ha demanat que es declari nul l’acord del Ple Municipal que ha permès que s’apliqui els resultats de l’estudi de valoració de llocs de treball de la plantilla de l’Ajuntament només per a la plaça de l’Inspector de la Policia Local. En el seu escrit d’impugnació, els comuns argumenten que la discrecionalitat en l’elecció de les persones a qui s’aplica l’augment salarial i a les que no provoca una situació discriminatòria i d’injustícia davant la qual no poden quedar-se amb els braços creuats. La seva petició es debatrà en la sessió extraordinària del Ple Municipal que tindrà lloc la setmana vinent, encara no ha estat convocada formalment. Tot fa preveure que es tornarà a recórrer a les noves tecnologies i se celebrarà a distància.

El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ha recordat que el Govern Municipal va decidir aparcar l’actualització de les retribucions del personal de l’Ajuntament de Calella, amb l’única excepció de la plaça d’Inspector de la Policia Local. Adverteix que això crea una situació de discriminació envers la resta del col·lectiu de treballadors.

Aquest any tocava la implementació dels primers 175.000 euros de la valoració de llocs de treball, amb un increment de salari a la majoria de treballadors municipals, que finalment no s’aplicarà. Però ha decidit que, per aquesta persona que ni tan sols forma part de la plantilla, si s’aplicarà. Per a nosaltres, és una situació clara d’injustícia i de menysteniment de la resta de la plantilla. També es fan altres processos de contractació, i tampoc s’aplica aquest criteri.

El Govern Municipal va exposar que calia actualitzar la retribució per al cap del cos policial per fer la plaça atractiva, ara que quedarà buida per la jubilació de Joan Vilademat i s’ha convocat el procés per cobrir-la. Llavors es va assegurar que calia fer-ho per contractació d’un extern perquè no era possible recórrer a la promoció interna.

Contràriament a això, el portaveu de Calella en Comú defensa que sí és possible, que no és indispensable acreditar experiència prèvia en el rang, i que la millor opció seria posar-hi l’actual sotsinpector de la prefactura.

Aquest sotsinspector coneix el cos, coneix el municipi; però l’inspector que vindrà nou potser tindrà experiència en gestió però s’haurà d’empapar com funciona un municipi com el nostre (…) Nosaltres pensem que és possible per la via de designació directa d’alcaldia.

Amb tot, sense posar-hi noms, Tejada ha assegurat que ja s’ha triat la persona que substituirà Joan Vilademat com a màxim comandament de la Policia de Calella.

Parlo amb freqüència amb persones del cos de la Policia Local i és vox populi que hi ha un candidat que ha acceptat. Ho sabrem el dia 15 però està clar que després de tant temps buscant, difícilment es treu un concurs sense almenys un candidat.

Amb els vots a favor dels partits del Govern Municipal, Junts per Calella i el PSC, i el suport de Cs; el Ple Municipal va aprovar complementar amb 600 euros el sou que fins ara ha cobrat l’Inspector en Cap de la Policia Local de Calella per “fer més atractiva la plaça i aconseguir l’arribada d’un professional amb experiència”, segons es va argumentar. La plaça es cobrirà provisionalment en comissió de serveis, a l’espera de convocar-la en un termini de 2 anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat