Alumnes del Freta recullen donacions per comprar material escolar pel Senegal

ajuda a educar

Els alumnes de quart d’ESO de l’escola Freta i que formen part del programa de servei comunitari estan recaptant aquests dies diners per a dues escoles del Senegal. Ho fan a través de l’ONG Alkaria, que impulsa projectes a països en vies de desenvolupament. El seu objectiu és recollir la màxima quantitat de fons per a la compra de material escolar pels centres educatius Mounting i Koundarakaba. Volen aconseguir recaptar 678 euros, de moment han aconseguit la meitat, 300. És per això que ara demanen la col·laboració de tothom per fer una donació i arribar a la seva fita.

Míriam Reina, professora de secundària de l’escola Freta, i membre de l’ONG ha exposat que a diferència d’altres anys els alumnes no poden ni organitzar fires solidàries ni cap mena d’acte i que enguany han hagut de reinventar-se per aconseguir recaptar fons.

Aquest any hem recalculat el que fèiem. Sempre hem fet una jornada solidària oberta a tot Calella, fèiem una exposició amb fotografies, activitat per la mainada… Però aquest any la covid ens ho ha impedit i hem hagut de reinventar-nos una mica.

Per a dur a terme el projecte els alumnes s’han dividit en dos grups; uns gestionen la campanya i uns altres s’encarreguen de fer-ne difusió. Han creat un compte d’Instagram (@alkaria_ajudaaeducar) on anuncien tot els seus progressos i pengen posts informatius. També han anat a fer xerrades als alumnes d’altres escoles calellenques i han elaborat cartells promocionals. De fet, a causa de les limitacions de la Covid, ara totes les donacions s’han de fer telemàticament. Jairo Gomez és un dels alumnes del servei comunitari.

A l’Instagram a la biografia hi ha un enllaç i allà és molt fàcil fer la donació. Ens hem proposat l’objectiu d’arribar als 678 euros i ja tenim 310 recaptats, queden 8 dies perquè acabi campanya i hem d’arribar al nostre objectiu.

Tots els diners recaptats aniran destinats a la compra de material escolar.

Reina i Gómez també han comunicat que tot aquell que vulgui fer una donació pot dirigir-se a l’escola directament i fer-ho personalment. El dia 4 de juny s’acabaran les recaptacions.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat