Cs denuncia a la Junta Electoral la pancarta dels presos polítics i el llaç groc de l’Ajuntament

Ciutadans vol l’ajuntament i els edificis públics nets de simbologia durant la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F. El regidor Guillermo Gomis ha confirmat aquest matí al programa La Ciutat que el partit ha presentat denúncia a la Junta Electoral perquè es retirin la pancarta dels presos polítics i el llaç groc que llueixen a la façana consistorial. Quant als comicis, Gomis augura que el PSC pactarà amb Esquerra “si donen els números” tot i recalcar que Catalunya necessita un canvi per sortir de la crisi de la pandèmia i, entre d’altres, aconseguir el retorn de les empreses que van marxar per l’1 d’octubre.

El regidor de Ciutadans ha relatat que després de mantenir una conversa amb l’alcadessa demanant la retirada de la pancarta i el llaç, el 7 de gener ho va recollir en una instància entrada al registre i, al cap d’una setmana, el 13 de gener, va presentar denúncia davant la Junta Electoral Central. Guillermo Gomis ha donat per fer que es retiraran abans d’entrar en campanya electoral, aquest dijous.

Hem demanat via instància a l’Ajuntament que la retirés i després a la JEC. Entenc que la retiraran entre avui o demà, o com a molt tard dijous.

No és la primera vegada que Ciutadans demana judicialment la retirada de pancartes i llaços d’edificis públics atenent a la resolució de la JEC on es confirma l’obligació de mantenir la neutralitat dels espais en període electoral. Amb tot, Gomis ha dit que aquesta discrepància amb l’executiu de Candini no és un impediment per arribar a consensos sobre qüestions locals perquè, segons defensa, Cs és el partit de la política útil.

En aquest sentit, ha afirmat que afrontaran la negociació pressupostària sota aquesta premissa. Per Gomis, això passa per suprimir despeses que titlla de “supèrflues” i abocar més diners a les petites i mitjanes empreses de sectors nuclears per a Calella.

En aquests moments, les administracions i els partits han d’evitar despeses supèrflues i enfocar-se als sectors més necessitats i són motor econòmic de la ciutat. A Calella, tot es mou pel turisme i el serveis, que concentren el 83% del PIB.

El regidor de Ciutadans ha assegurat que la crisi del coronavirus ha causat un dany de dimensions incalculables a tots els sectors vinculats al turisme: restauració, oci nocturn, comerç o serveis com el taxi. A tot això, ha criticat la gestió que n’estan fent els governs català i espanyol, cadascú amb les seves competències, per no haver compensar suficientment les pèrdues que estan provocat les actuals restriccions. Això sí, ha recordat que mentre es prohibeix o limita segons quines activitats, els trens i el metro van plens sense que es garanteixin les mesures de seguretat bàsiques.

A tot això, s’ha mostrat favorable a subvencionar esdeveniments esportius com La Volta –que aquest 2021 sortirà per últim cop des de Calella– o l’IRONMAN, pel retorn econòmic que genera la inversió feta.

Gomis també ha parlat sobre Gestvia, empresa municipal de la qual n’ostenta la vicepresidència. Ha dit que aquest 2021 es recuperaran alguns projectes que la crisi va obligar a guardar en un calaix. En concret, la creació d’una nova bossa d’aparcament perifèric al sector de Corominas.

Estem treballant el projecte de Corominas, hem parlat de posar-lo en marxa i ho portarem al pròxim consell d’administració de Gestvia, i s’informarà als consellers de la resta de partits. De fet, estem treballant per com ho farem en els pròxims mesos quan no poguem comptar amb els aparcametns de l’Aldi.

El regidor de Ciutadans ha lamentat que hores d’ara encara no s’hagi pogut reunir i parlar amb l’associació de comerciants Calella Centre Comercial per treballar plegats en la millora de l’oferta local. Ha dit que el seu president sempre se n’ha mostrat reticent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *