Amics del Patrimoni inaugura el cicle de conferències primavera-estiu

El cinema de la Sala Mozart va iniciar la seva activitat l’any 1904 per iniciativa de la família Salom. En ple carrer Església, aviat es va convertir en un dels centres culturals més importants de Calella, on a més també s’hi va posar en marxa un centre musical que avui en dia encara està en funcionament. Es considera el més antic de Catalunya, però no va ser l’únic que hi havia antigament a Calella. Amics del Patrimoni Històric recupera i donarà a conèixer aquesta vinculació de la ciutat amb l’activitat cinematogràfica amb la conferència que ha previst per inaugurar el cicle de conferències primavera-estiu. Es farà dijous 16 de març a la Sala Mozart (20.15h) i hi participaran Arcadi Lluís Salom, net del fundador, i el fotògraf Josep Maria Colomer Mir.

Amics del Patrimoni Històric vol recordar els inicis de les projeccions cinematogràfiques a Calella amb la conferència que ha previst per inaugurar el cicle primavera-estiu. Per tant, de l’activitat que hi havia a la Sala Mozart però també rememorant el dinamisme del Cine Àncora. Convivien tots dos, a pocs metres, al carrer Església.

La conferència porta per títol La Sala Mozart i els cinemes de Calella i anirà a càrrec d’Arcadi Lluís Salom i Josep Maria Colomer i Mir, membre de Foto-Film Calella, que també col·labora amb l’activitat.

2023 cartell conferència amics del patrimoni xerrada arcadi

Es complementarà amb una projecció de cinema antic, que tindrà lloc el divendres 24 de març, a la Sala Mozart, amb entrada gratuïta. S’hi projectarà el documental de Foto-Film Calella sobre els 100 anys d’història del cinema a casa nostra.

2023 cartell projecció

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.