Calella formarà part de la marca Senderisme a Catalunya

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s’ha afiliat a la marca Senderisme a Catalunya. Aquest segell agrupa totes les empreses i entitats que estan relacionades amb el senderisme, com rutes, guies, excursions, etc. D’aquesta forma, el Maresme, i Calella, es posicionaran com una destinació turística ideal pels amants d’aquesta activitat.

El Maresme disposa d’un gran nombre d’itineraris, a més d’una xarxa de camins i senders que uneixen els municipis de la comarca i permeten gaudir de l’entorn natural que hi ha entre el mar Mediterrani i la Serralada Litoral. I, entre aquests municipis que compten amb itineraris, hi ha Calella.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme gestiona la Xarxa de Camins del Maresme que uneixen diferents poblacions. Emmarcada dins aquesta xarxa hi ha la Via Marina del Camí de Sant Jaume, una ruta que uneix Girona amb Barcelona seguint l’antiga Via Marina de la Via Augusta.

Concretament, Calella forma part de l’etapa 3 que és la primera etapa costanera de la Via Marina. Té un traçat de 29km i enllaça la Selva amb el Maresme passant per municipis com Calella, Lloret, Blanes, Malgrat de Mar o Sant Pol. La persona qui segueix la ruta podrà visitar restes del passat jacobeu com ho és l’hospital Sant Jaume de Calella o l’església de Sant Pol de Mar.

Per tal que tots els turistes que fan aquestes rutes puguin trobar un lloc on allotjar-se durant la seva estància, el Consorci també ha elaborat un llistat amb aquells establiments que s’adapten a les necessitats de les persones que practiquen aquesta activitat. A la pàgina web del Consorci es poden trobar tots aquests hostals, hotels, càmpings, etc. que hi participen, a més de tota l’oferta de guies, agències de viatges i consells i bones pràctiques a l’hora de fer les rutes. En el cas de Calella, els interessats podran adreçar-se al Camping El Far o a l’Hotel Balmes.

A més, recordem que des de fa un any, el consorci també forma part de la marca Cicloturisme a Catalunya. En aquest sentit, la ciutat compta amb una ruta específica en BTT 12 que va de Calella a Maçanet. Aquesta té una distància de 61’55km i la seva dificultat tècnica és elevada. El seu itinerari és circular, el punt de sortida i d’arribada és la ciutat de Calella i acosta els qui la fan a la comarca de la Selva des del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *