Ander Mirambell busca els pilots d’skeleton del futur

MIRAMBELL

Fa vuit anys va estrenar-se com a esportista olímpic als Jocs d’Hivern de Vancouver i va repetir després la gesta a Rússia i Corea. Ara, Ander Mirambell mira cap al futur i busca qui el podria succeir com a referent de l’skeleton, un esport desconegut fins que ell s’hi va aficionar i especialitzar. En aquells temps, militava al CA Calella i s’entrenava amb un trineu de fabricació pròpia. Disposa ara de molts més recursos per al projecte que ha endegat i que està desenvolupant a Innsbruck amb el suport de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern.

Ander Mirambell, col·laborador habitual del programa d’esports de Ràdio Calella TV, parlava amb il·lusió d’aquest nou projecte que busca trobar els pilots d’skeleton del futur i consolidar la selecció espanyola dins la disciplina a nivell mundial i olímpic. Són declaracions a La Banqueta.

Com a esportista em sabria greu retirar-me el dia de demà, la idea és acabar el cicle olímpic, i no poder tornar a l’esport el que m’ha donat i tant m’agrada. I tot va començar a Calella, quan entrenava al CA Calella i vam treure les primeres llicències d’skeleton. L’esport ha nascut i crescut a Calella, i avui tenim gent de Catalunya i de fora, tots concents de provar i amb il·lusió i ganes.

D’una llista inicial de més de 100 candidats, finalment set han estat seleccionats per entrenar-se en pista oficial a la població austríaca. Són quatre nois i tres noies, i no tots procedeixen de l’atletisme.

La idea de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern és que algun d’ells arribi a les olimpíades del 2022.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *