Aniversari casteller: els Maduixots fan cinc anys i ho celebren amb una diada a Calella

Bateig dels Maduixots a la plaça de l’Ajuntament de Calella, l’abril del 2014

Els Castellers de l’Alt Maresme estan d’aniversari. Compleixen cinc anys i ho volen celebrar amb una diada que es farà aquest diumenge a Calella i que comptarà amb les actuacions dels seus padrins: els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt. Li precedirà una cercavila pels carrers de la ciutat i després aniran al Passeig de Mar, on es farà un dinar de germanor casteller. S’acabarà amb un concert de versions. Per preparar la diada d’aniversari, els Maduixots faran avui un assaig especial al seu local de l’Escola Sant Jordi de Pineda de Mar, que serà obert i amb el qual s’aprofitarà per animar a tothom, grans i petits, a formar part de la colla.

Cap de setmana de celebració castellera a l’Alt Maresme. La colla de casa està d’aniversari, compleixen cinc anys, i han preparat diversos actes per festejar-ho. El principal la diada castellera que es farà aquest diumenge al migdia a la Plaça de l’Ajuntament, amb la participació dels seus padrins.

El cap de colla, Esteve Sebastià, ha explicat que la jornada arrencarà amb una cercavila que sortirà de la Plaça Catalunya.

A les 11h ens concentrem a la Plaça Catalunya, on farem la foto oficial de la colla de la temporada. Des d’allà sortirà una cercavila en direcció a la plaça de l’Ajuntament a la que també hi participaran els grallers dels Capgrossos i els Marrecs, que són les dues colles convidades. Després de l’actuació, que esperem que sigui una gran actuació per les tres colles, anirem al Passeig de Manuel Puigvert per fer un dinar conjunt i, després, un concert d’un grup que fa versions de rock català.

La diada marcarà l’inici de la temporada, que els Maduixots afronten amb força. Volen portar a plaça dos castells de la gamma de 7.

Aquest any el que volem és intentar portar el 3 i el 4 de 7, dos castells de 7 en la primera actuació de la temporada. Això també és una fita molt important perquè vol dir que, en aquest mes i mig que portem d’assajos hem fet bé la feina per poder portar i assegurar uns castells de 7 en la primera actuació de temporada, que també ens marcarà el ritme.

El calendari per aquesta sisena temporada té actuacions amb colles grans i de gamma extra. Tornen a actuar a Lloret de Mar amb els Castellers de Vilafranca, l’actuació a Calella amb els Minyons, amb els Marrecs, Capgrossos. Un calendari molt similar a l’any passat amb punts àlgids a finals de juny, mitjans d’agost i setembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *