Medi Ambient tornarà a fer campanya perquè no es llencin les tovalloletes al vàter

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, l’Espai Mercat acollirà diverses activitats per conscienciar infants i adults sobre la necessitat de fer un ús responsable de l’aigua i evitar-ne el malbaratament. Hi haurà un punt informatiu des d’on es farà difusió d’alguns consells per no gastar-ne més de la necessària. També hi haurà jocs didàctics per als infants i, de cara a la setmana vinent, arrencarà una campanya perquè no es llencin les tovalloletes al vàter.

Tancar l’aixeta quan no es fa servir l’aigua, aprofitar la que corre per rentar les plantes, posar ampolles plenes dins la cistèrna o rentar el cotxe amb esponja i galleda. Són alguns dels consells que avui es recorden per promoure l’estalvi, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua.

A Calella s’han programat activitats a l’Espai Mercat, a partir de les 10 del matí de demà dissabte. S’hi muntarà un espai informatiu i es faran activitats i tallers infantils, tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Marc Buch.

Volem promoure un consum responsable d’aigua i saber-ne fer un bon ús. És un bé limitat que cal cuidar i conservar. Amb les activitats, a banda de passar-s’ho bé, volem que aprenguin i prenguin consciència de la necessitat de conservar-la.

Es recupera la campanya contra l’abocament de tovalloletes higièniques al vàter. Es va estrenar l’any vinent i s’activarà de nou la setmana vinent, amb una bustiada pels domicilis de Calella.

No tirar aquestes tovalloletes al lavabo perquè tenen efecte contaminant i generen unes despeses de manteniment pels taponaments de les canonades; a més suposen un consum elevat d’aigua per evacuar-les. Aquest és un gran problema que tenen les ciutats i per això insistirem a la gent que utilitza les tovalloletes que les tirin a la paperera i no al vàter.

L’abocament de tovalloletes als vàters d’Europa està provocant un despesa d’entre 500 i 1.000 milions d’euros anuals per les avaries a les depuradores, segons denuncia l’associació europea d’empreses d’abastament i sanejament del sector de l’aigua.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *